Albiol acusa de covard a Puigdemont

El president del PPC preveu que el referèndum el convoqui el Parlament català

12 junio 2017 10:52 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha acusat avui el president català, Carles Puigdemont, d'anunciar "de paraula" un "cop d'Estat", encara que ha vaticinat que per "covardia" el president delegarà la convocatòria formal del referèndum de l'1 d'octubre al Parlament català.

Després de presidir la reunió del comitè de direcció del PPC, Albiol ha denunciat que l'anunci d'un referèndum unilateral, sense l'aval de l'Estat, és un "cop d'Estat a les institucions democràtiques i a la llibertat", perquè "atempta contra l'Estat de Dret i contra tots aquells que volem viure en pau a Catalunya".

De moment, ha dit, és un "cop d'Estat basat només en paraules", però si en algun moment els sobiranistes passessin "de les paraules als fets" la resposta de les "institucions democràtiques i del PP" seria "immediata, proporcional i a l'altura de les circumstàncies".

Segons García Albiol, amb els seus "discursos incendiaris" Puigdemont i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, estan "enganyant una part de la població", arrossegant-la cap al "precipici" com el "flautista" d'Hamelin.

Albiol acusa a Puigdemont i a Junqueras d'enganyar a una part de la població amb els seus "discursos incendiaris"

Malgrat aquestes "amenaces", García Albiol ha volgut llançar un "missatge d'absoluta tranquil·litat" i ha assegurat que el referèndum sobre la independència de Catalunya "no es produirà".

A més, s'ha mostrat convençut que, malgrat que el Govern "gesticula molt", a l'hora de la veritat "no signarà cap decret" de convocatòria del referèndum, sinó que "intentarà traslladar la responsabilitat" a la Mesa del Parlament.

De fet, una de les hipòtesis que estudien les forces independentistes és que siguin els diputats de JxSí i la CUP els que aprovin la convocatòria formal del referèndum, segons fonts sobiranistes.

"El que sempre està amenaçant acaba sent el més covard de tots", ha afirmat García Albiol, a qui no li "semblaria malament" que Puigdemont acudís al Congrés a explicar-se, tal com ha anunciat que proposarà.

Per a García Albiol, "és positiu que accepti anar al Congrés", encara que "fa trampa", perquè "el que seria raonable i sensat és que fos sense haver posat ni data ni pregunta". 
 

Comentarios
Multimedia Diari