Albiol no acceptarà els resultats si els independentistes “pretenen votar tres vegades cadascun”

El candidat a la presidència de la Generalitat resta importància a l’absència dels candidats de Junts per Catalunya i ERC: “S’ho han buscat ells”

21 diciembre 2017 14:26 | Actualizado a 22 diciembre 2017 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha votat aquest dijous a les 12.15h al col·legi Lola Anglada de Badalona, des d’on ha advertit que el fet que la seva formació respecti el resultat de les eleccions “depèn” de si tenen lloc en condicions de normalitat, o si “com l’1-O” els independentistes “pretenen votar dues o tres vegades cadascún”.

En aquest segon cas, segons Albiol, el PP “no respectaria” els resultats de les eleccions. Albiol també ha insistit que malgrat el fet que el candidat d’ERC, Oriol Junqeras, és a la presó, i el de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, a Brussel·les, aquestes són unes eleccions normals. “La situació des que estan a presó i a l’estranger se l’han buscat ells”, ha dit. “Cadascú ha de ser conseqüent dels seus fets” i quan es vulnera la legalitat “la justícia pren decisions”.

Albiol ha fet aquestes manifestacions a les portes del se col·legi electoral, on ha votat pocs minuts abans l’Alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté. El candidat del PPC ha celebrat davant dels micròfons que la participació en aquesta jornada electoral està essent “molt alta”, fet que és possible, ha dit, perquè “avui són unes eleccions de veritat, amb paperetes certes i amb totes les garanties”. “És una bona notícia que essent un dia laborable la participació hagi estat com fins ara”, ha dit.

El candidat del PPC ha celebrat davant dels micròfons que la participació en aquesta jornada electoral està essent “molt alta”

En aquest sentit, ha afirmat que espera que la jornada transcorri “com ara amb normalitat” i hi hagi moltes paperetes “en favor del canvi i de garantir un canvi a Catalunya” per deixar enrere “una etapa molt trista per al conjunt dels catalans”. Ha reiterat que en aquestes eleccions “no hi ha vot més útil” que el del PPC perquè sense un PP fort al Parlament “no sumarem”, tot i que s’ha mostrat “raonablement optimista”.

Preguntat pel fet que si respectaria el resultat de les eleccions, tal com li demanen les forces independentistes, Albiol ha dit que “depèn”. “Jo els he de dir als independentistes que depèn. Com que ells estan acostumats a votar tres i quatre vegades els mateixos electors a les votacions que organitzen, el fet que no puguin votar dues o tres vegades la mateixa persona els sorprendrà, i no ho acceptaríem”, ha dit.

Segons Albiol, “si les eleccions se celebren amb normalitat, com està passant, amb paperetes, sobres i un control, i els ciutadans només poden votar una vegada, i no dues o tres com li agrada a ERC i als independentistes, és evident que respectarem el resultat, però si els independentistes, com van demostrar l’1-O, el que pretenen és votar dues i tres vegades cadascun d’ells i posar els vots a les urnes com si fos una bústia on poses cupons per a un sorteig, no ho respectaríem”.

Comentarios
Multimedia Diari