Alerta per dos possibles brots en casals d'estiu a Lleida

Segons han confirmat des de Salut, els dos casos "estan en estudi" i hauran d'esperar una mica més per donar més detalls sobre ells

07 julio 2020 12:11 | Actualizado a 07 julio 2020 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut investiga dos casals (activitats infantils d'estiu) de la Regió Sanitària de Lleida per possibles contagis de coronavirus.

Segons han confirmat des de Salut a Efe, els dos casos "estan en estudi" i hauran d'esperar una mica més per donar més detalls sobre ells.
No obstant això, la gerent de la Regió Sanitària de Lleida i Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha explicat en una entrevista a TV3 que, al menys, hi hauria una monitora contagiada per Covid-19.

En la mateixa línia, el cap de l'àrea epidemiològica de Lleida, Pere Godoy, ja va apuntar ahir que un dels casals estaria ubicat a Tàrrega, a l'Urgell, i, per això, va demanar molta precaució amb les mesures de prevenció en aquests casos.

De la mateixa manera, Farreny ha advocat per "extremar" les mesures d'higiene i seguretat en aquestes activitats en què es concentren diversos menors i monitors.

D'altra banda, la gerent sanitària de Lleida ha assegurat que, segons el seu criteri, la mesura de confinar perimetralment la comarca del Segrià es va prendre en el moment correcte, ja que "fa moltes setmanes que estem treballant en això".

Tot i així, Farreny considera que "ara és temps de ser constructius perquè les coses puguin anar a millor i trencar amb les cadenes de transmissió" i, quan passi tot, "ja hi haurà temps de valorar si es va fer bé o no".

La gerent de les regions sanitàries de Lleida també ha assegurat que s'estan duent a terme "cribratges massius" mitjançant proves PCR en diverses empreses i zones de la ciutat, com el Centre Històric, per poder tenir "una foto" de com està la situació en cada cas.

En aquest sentit, ha fet una crida als serveis de riscos laborals de les empreses perquè "ara és quan han d'estar al costat dels treballadors".
Finalment, Farreny ha considerat que la problemàtica dels temporers és "una crisi social que fa molts anys que existeix" a la comarca de Segrià i que "no se solucionarà en plena crisi sanitària". 

Comentarios
Multimedia Diari