Apareixen pintades amenaçant de mort a la diputada de la CUP Anna Gabriel

La diputada i altres membres de la CUP parlen aquesta tarda en un acte pel referèndum a la Facultat d'Història de la Universitat de València (UV), on han aparegut les pintades

13 septiembre 2017 11:50 | Actualizado a 13 septiembre 2017 12:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pintades amenaçadores contra la CUP i alguns dels seus dirigents, com la diputada del Parlament català Anna Gabriel, han aparegut aquest dimecres a l'entorn de la Facultat d'Història de la Universitat de València (UV), on la tarda d'aquest dimecres està prevista la celebració d'un acte sobre l'1 d'octubre. 

Fonts de la institució acadèmica valenciana han confirmat a Europa Press l'aparició de les pintades i han informat que els serveis de neteja de la universitat han procedit a esborrar-les ràpidament. 

No obstant això, les imatges dels missatges amenaçadors han estat denunciades per diverses entitats i particulars a través de les xarxes socials. Les pintades, que han aparegut en la vorera i parets, deien coses com a 'Tret a Ana Gabriel', 'CUP Mai benvinguts' o 'Ana Gabriel ets una puta'. 

La parlamentària catalana té previst participar, al costat d'altres polítics i representants estudiantils, a les 19.00 hores en un acte organitzat pel sindicat d'estudiants Acontracorrent i titulat 'Cap a la República Catalana?'. 

Les pintades, que han aparegut en la vorera i parets, deien coses com a 'Tret a Ana Gabriel', 'CUP Mai benvinguts' o 'Ana Gabriel ets una puta'

El matí d'aquest dimecres, la pròpia Anna Gabriel s'ha referit a aquests fets en un acte a la plaça de la Verge de la capital valenciana dins de la campanya que la CUP està realitzant a favor del referèndum sobre la independència. 

La diputada ha dit que aquestes amenaces demostren "la impunitat amb què actua l'extrema dreta al País Valencià". "Això neix i creix a partir de la coneguda com 'la batalla de València' i és una operació d'Estat, la impunitat de l'extrema dreta", ha postil·lat. 

En aquest sentit, ha constatat que "sorprèn" que "es dediquin tants esforços policials" a identificar-los i "intimidar-los". "I suposo que no es dedicarà cap a intentar identificar qui és el que ens amenaça de mort", ha censurat. 

De fet, ha lamentat que "es diu moltes vegades que els independentistes són totalitaris" quan aquestes pintades demostren que "els únics que amenacen de mort i assenyalen amb una condició de treballadora sexual, com si fos insult, amb el què es barreja també la qüestió de la misogínia i del masclisme, és l'extrema dreta". 

"Suposo que no es dedicarà cap a intentar identificar qui és el que ens amenaça de mort"

Ha afegit que, malgrat aquestes amenaces, "evidentment" assistiran a l'acte en la facultat i seguiran reivindicant que "no hi hagi impunitat amb l'extrema dreta, que no va contra els independentistes o els anarquistes, o els feministes, sinó que al final va contra tots". "Nosaltres al final som els que estem en primera fila", ha considerat.

PABLO IGLESIAS INSTA LA FISCALIA A ACTUAR 

L'incident ha provocat múltiples reaccions, entre elles la del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, qui en el seu compte de Twitter reprodueix una de les fotos amb les amenaces a Anna Gabriel i manifesta: "Aquesta burrada en la Universiad de València on parla avui @AnnaGaSabate és feixisme. A veure si la fiscalia actua. Tota la nostra solidaritat". 

Comentarios
Multimedia Diari