Arrimadas critica que Puigdemont entri en la 'màquina del temps del 2014'

La líder de Ciutadans a Catalunya assegura que "avui estem més a prop que ahir" d'unes noves eleccions autonòmiques

09 junio 2017 09:29 | Actualizado a 09 junio 2017 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La líder de Ciutadans a Catalunya i cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, ha criticat avui que el president Carles Puigdemont hagi entrat en la "màquina del temps del 2014" amb una altra consulta "il·legal", que diu que "no es farà", per això pensa que "avui estem més a prop que ahir" d'unes autonòmiques.

Puigdemont ha anunciat avui que pensa convocar per al pròxim 1 d'octubre un referèndum sobre la independència de Catalunya, malgrat no comptar amb el consentiment del Govern central, amb la pregunta: "Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Arrimadas ha criticat que Puigdemont hagi entrat en la "màquina del temps del 2014" amb el mateix "rebombori" que en aquella ocasió i, en aquest sentit, ha advertit que per a Catalunya "no és bo tornar cap enrere" quan s'hauria de "mirar cap al futur".

"Puigdemont fa molt de temps que és fora de joc", ha dit en un símil futbolístic la líder de l'oposició a Catalunya, després d'afirmar que el president de la Generalitat "ha traspassat moltes línies que no hauria d'haver traspassat pel bé de Catalunya".

Ha constatat que el president no ha donat detalls sobre el referèndum "il·legal", més enllà de l'anunci de la data i de la pregunta, perquè "no té cap pla" i perquè "no pot fer-ho", i l'ha instat a aclarir si pensa "posar en risc" els funcionaris catalans i si preveu utilitzar els col·legis públics.

Així, i després d'assegurar que el referèndum no se celebrarà, Arrimadas ha assenyalat que "avui estem més a prop que ahir" d'unes noves eleccions autonòmiques: "Cal canviar de govern per reconduir la situació" de Catalunya.

Arrimadas ha atribuït la falta de concreció sobre el referèndum al fet que el Govern està esperant la reacció de l'Executiu de Mariano Rajoy que, segons el seu parer, "ha de protegir els funcionaris que estan sota l'amenaça de la Generalitat".

Preguntada per si s'hauria d'aplicar l'article 155 de la Constitució, la també portaveu nacional de l'executiva de Ciutadans ha assenyalat que espera que "no s'arribi a aquest punt i no s'apliqui mai", i ha culpabilitzat tant el Govern català com el govern del PP de la situació de Catalunya, que "s'han retroalimentat" mútuament.

Comentarios
Multimedia Diari