Assassinada pel marit, denunciat dos cops les últimes sis setmanes

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir l’home, de 34 anys, després de localitzar el dia de Nadal el cos de la dona, de 30, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs

27 diciembre 2017 10:55 | Actualizado a 27 diciembre 2017 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La dona assassinada el dia de Nadal per la seva parella a Sant Adrià de Besòs havia presentat dues denúncies per maltractament en les últimes sis setmanes, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona en funcions de guàrdia investiga aquest nou cas de violència masclista. 

Segons el TSJC, la víctima «no va voler continuar» amb cap de les dues denúncies i la Fiscalia «no va sol·licitar cap mesura cautelar, per la qual cosa no hi havia res acordat». Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home, de 34 anys, com a presumpte autor de la mort de la seva parella, de 30.

El cadàver, que presentava signes evidents de violència, va ser trobat el dia de Nadal en un descampat del barri de la Mina de l’esmentada localitat, prop de les vies del tren, segons fonts pròximes a la investigació.

La Generalitat de Catalunya ha condemnat aquest assassinat i ha expressat la seva «determinació» a erradicar la violència masclista.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha subratllat en un comunicat que, «en moments tan tristos i xocants, és necessària una resposta social i seguir lluitant des de tots els fronts contra les violències masclistes». 

Aquests fets, segons Balada, «no només destrueixen vides, sinó que també impedeixen el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de la meitat de la població». La presidenta de l’ICD ha assenyalat que «hi ha cultures on no es pot ni imaginar que un home pugui agredir a una dona» i que vol que les violències masclistes «siguin impensables a Catalunya i en qualsevol lloc del món». 
«Per a això cal canviar els imaginaris i deconstruir un model de masculinitat que encara és valorat i naturalitzat d’una banda de la societat com superior, transformar profundes estructures socials i erradicar la violència simbòlica contra les dones que reina encara en la nostra societat». 

Amb aquest cas, són ja 47 les dones assassinades per la seva parella o exparella a Espanya, 9 de les quals a Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari