Ataquen el cotxe i la moto del líder del PP a l'Ajuntament de Tarragona 'per motius polítics'

El primer tinent d’alcalde, José Luis Martín, ha presentat dues denúncies a la Policia Nacional des del passat mes d’octubre, una d’elles per provocar-li un accident de moto en haver-hi oli als pneumàtics 

23 abril 2018 18:48 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu del PP i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín (PP), ha presentat des del passat mes d’octubre dues denúncies a la Policia Nacional després d’haver patit danys al seu vehicle coincidint amb moments d’especial tensió pel procés polític que viu Catalunya.

Segons ha pogut saber el Diari, Martín va acudir per primera vegada a la comissaria del cos estatal de seguretat el passat 4 d’octubre (tres dies després de la celebració del referèndum), mentre que la segona ocasió va ser el 29 de març, la mateixa setmana de la detenció a Alemanya del President cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont

Els primers fets van succeir coincidint amb  la celebració del referèndum de l’1-O

Martín, que va declinar ahir realitzar qualsevol tipus de declaració, ha evitat fer públics aquests incidents per no posar més llenya al foc a la inestabilitat dels darrers mesos, en la que la ciutat de Tarragona no n’ha estat exenta. Malgrat això, aquest mitjà ha pogut tenir accés als escrits presentats a la Policia, on s’explica que el regidor tarragoní i president comarcal de la formació conservadora ha patit danys tant al seu cotxe com a la seva motocicleta quan estaven aparcats al seu garatge particular. 

Sense autor detectat
El primer fet es va produir entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre, és a dir, entre la vigília, el mateix dia i la jornada posterior al referèndum del passat 1 d’octubre. El dilluns dia 2, i després d’haver estat avisat per un veí, Martín va comprovar com algú li havia ratllat la porta del copilot del seu Volvo V40 i, així mateix, li havia trencat el neteja vidres de la part posterior del vehicle. 

El segon incident va passar el mateix dia de  la detenció de Carles  Puigdemont a Alemanya

A la reclamació s’indica que el cotxe estava aparcat al garatge del mateix edifici, un emplaçament que s’hi ha d’accedir amb l’ascensor de la finca per obrir la porta amb una clau. L’escrit de la Policia també afegeix que Martín es el portaveu del PP a l’ Ajuntament de Tarragona, que porta vivint 14 anys a l’immoble i que mai havia tingut cap mena d’incident. 

A l’escrit també es posa de manifest que els fets «coincideixen amb la situació actual que està vivint la comunitat autònoma de Catalunya». Malgrat això, també s’especifica que Martín no té coneixement ni sospita sobre l’autor –o autors– dels incidents. De fet, la denúncia a la Policia no va arribar al jutjat perquè 72 hores després de la presentació no es va trobar al causant dels desperfectes, que a l’interessat li van suposar una despesa de 150 euros

Oli als pneumàtics de la moto
El segon episodi va ocórrer el passat 25 de març. En aquella ocasió, Martín va descobrir com li van fer una ratllada a la porta de darrera de la dreta del cotxe, si bé en aquesta ocasió el dany va ser menor. Tot i això, el més rellevant d’aquest segon fet va produir-se a la seva motocicleta Piaggio Liberty 125. Segons l’escrit a la Policia, quan Martín va veure el dany al vehicle va engegar la moto, perdent l’equilibri i caient al terra, fent-se mal al meluc i al colze esquerra en haver-hi oli als penumàtics. 

En aquest segon escrit, redactat el 29 de març, s’especifica que «els fets denunciats van coincidir a amb data de la detenció de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont» motiu pel qual es sospita que «a banda de ser intencionats, els fets tenen una certa arrel política». 

Comentarios
Multimedia Diari