Bargalló elimina els exàmens de recuperació de setembre a l’ESO

Es substituiran per una altra prova extraordinària al mes de juny, més efectiva i personalitzada

09 noviembre 2018 07:25 | Actualizado a 09 noviembre 2018 07:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ensenyament eliminarà ja aquest curs la prova extraordinària de setembre que fins ara es feia a l’ESO. El conseller d’Ensenyament, el torrenc Josep Bargalló, explicà ahir que la convocatòria de setembre se substituirà per una altra prova extraordinària al juny, i justificà la desaparició dels exàmens de setembre a l’ESO perquè «són una conseqüència lògica de l’ordre d’avaluació». 
Ara «no avaluem la memòria, sinó habilitats, aptituds, coneixements i treball del grup classe», per això «no té cap sentit mantenir convocatòries que valorin només capacitat memorística», argumentà el conseller.
El conseller Bargalló destacà també que les proves de setembre no han obtingut els resultats esperats, ja que «avaluant els exàmens que es feien ara amb els grups més vulnerables i amb més problemes, no hi havia cap avanç significatiu, no aportaven res, i sí que comportaven dificultats de gestió dels centres al començament de curs».

El titular d’Ensenyament també argumenta «raons organitzatives» per eliminar les proves de setembre, ja que «no fer-les permetrà iniciar el curs més clarament», i, tenint en compte que la matriculació «és un element de lluita contra la segregació, tot allò que faciliti una matriculació transparent, neta i fàcil de preveure és també un pas endavant». Bargalló assenyala, no obstant, que les raons organitzatives «no són el motiu principal» per a l’eliminació dels exàmens de setembre, cosa que «els centres fa anys que demanen». 
La convocatòria de setembre se substituirà per una altra prova extraordinària al mes de juny, «quan hi haurà un nou procés d’examen, una segona oportunitat que serà més efectiva i que valorarà aquells aspectes en els quals els alumnes no hagin assolit les competències requerides», explicà Bargalló. Concretà que aquest treball específic del mes de juny «consistirà en una prova personalitzada, no memorística, que mesurarà si l’alumne ha assolit la competència específica». 

«No té sentit mantenir convocatòries que valorin només la capacitat memorística», argumenta

Greuge retributiu a l’FP
D’altra banda, el sindicat de docents USTEC-STEs presentarà avui un contenciós administratiu contra Ensenyament per exigir l’equiparació laboral i retributiva dels professors tècnics de FP als mestres de secundària adscrits a aquesta Conselleria.
En un comunicat, el sindicat ha explicat que aquest greuge retributiu afecta uns 3.000 professors de FP, els requisits d’accés a la docència dels quals són els mateixos que per als professors de secundària i a més duen a terme les mateixes funcions i opten als mateixos càrrecs: tutor, cap de departament, coordinador, cap d’estudis o director, entre d’altres.
Malgrat que els requisits d’accés siguin idèntics, els docents de FP només poden accedir al grup A2, les característiques retributives del qual són inferiors a les del grup A1, al qual poden adscriure’s els docents de secundària.

Els dos cossos docents duen a terme les mateixes funcions, i tenen el mateix horari i la mateixa responsabilitat, segons USTEC.
El cos docent de FP es va constituir el 1990 amb la finalitat d’oferir una solució parcial i conjuntural al col·lectiu de professors mestres de taller després d’unificar els centres de batxillerat amb els quals impartien formació professional reglada. Ustec ha denunciat que 28 anys després milers de professors de l’administració pública espanyola segueixin patint una discriminació que no afecta les seves condicions laborals salarials, de promoció i en la pensió de jubilació. 

Comentarios
Multimedia Diari