CaixaBank no tanca la porta a traslladar la seva seu social fora de Catalunya

L'entitat estaria estudiant moure la central a les Illes Balears, segons el diari 'El Mundo'

05 octubre 2017 10:23 | Actualizado a 02 noviembre 2017 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CaixaBank no tanca la porta a traslladar la seu social fora de Catalunya, si bé ha pres encara cap decisió al respecte. Fonts de l'entitat consultades per l'ACN "ni confirmen ni desmenteixen" aquesta possibilitat.

Segons publica aquest dijous el diari 'El Mundo', l'entitat estaria estudiant traslladar la seva seu central a les Illes Balears, un escenari que es posaria sobre la taula en la comissió executiva de l'entitat bancària que es reuneix aquest dijous. Si el banc presidit per Jordi Gual prengués la decisió, necessitaria l'aprovació de la junta d'accionistes, que s'hauria de convocar de forma extraordinària. Normalment, aquestes juntes es convoquen amb un mes d'antelació, però algunes fonts apunten la possibilitat de convocar-la amb menys temps en cas que si fos necessari.

La direcció de CaixaBank va enviar aquest dimarts, coincidint amb l'aturada general, una carta interna als seus treballadors per recordar-los que "és important" que comuniquin "proactivament als clients" el compromís de l'entitat amb els seus interessos. "L'únic objectiu que persegueix l'entitat és el de protegir en tot moment els interessos dels seus clients, accionistes i treballadors, garantint la integritat dels dipòsits", diu el text.

Les arrels de 'La Caixa' es troben en part a l'arxipèlag balear, ja que te el seu origen en l'antiga Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears, fundada el 1904. 

Per la seva part, el consell d'administració de Banc Sabadell es reunirà aquest dijous a la tarda per valorar la possible aprovació del seu canvi de domicili social a Alacant, Madrid o Oviedo. En el cas del Banc Sabadell, la decisió no ha de passar per la junta d'accionistes, ja que l'entitat va modificar els seus estatuts perquè un canvi de domicili social es pogués aprovar només amb l'aprovació del consell d'administració. 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari