Casado demana 'urgentment' que il·legalitzin els partits indepentistes

“Hi ha coaccions i els nens pateixen a l’escola”, ha dit el candidat a presidir el PP

10 julio 2018 17:31 | Actualizado a 17 julio 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat a la presidència del PP Pablo Casado ha defensat aquest dimarts de nou la il·legalització dels partits independentistes en un acte a Madrid on ha afirmat que “els partits democràtics espanyols no haurien de poder incloure als seus estatuts finalitats il·legals”. Un missatge que ja va transmetre com a vicesecretari de Comunicació del PP i que ha defensat també durant aquesta campanya María Dolores de Cospedal, ara apartada de la cursa pel lideratge del partit.

Segons Casado, les constitucions francesa, portuguesa i alemanya no permeten l’existència de forces independentistes “i el que no entenc és que un partit digui directament als seus estatuts que vol trencar la Constitució o la llei”. Segons Casado, aquesta il·legalització això es pot corregir “o bé amb una modificació dels estatuts” dels partits independentistes o bé “a través de la llei de partits”. Aquesta il·legalització, ha dit, és “urgent” perquè “hi ha coaccions a la llibertat, amenaces, els nens pateixen a l’escola, es pintes botigues i seus i es fan escratxes a cases”.

A més, segons casado, cal canviar el Codi Penal per “prevenir” aquestes suposades conductes: “Jo proposo la tipificació del delicte de sedició impròpia que es va suprimir al govern de González i tornar a incloure el delicte de convocatòria il·legal de referèndum que va suprimir el govern de Zapatero”, perquè “amb aquests dos delictes es va evitar el pla Ibarretxe i hauríem pogut evitar el procés de Puigdemont”.

Comentarios
Multimedia Diari