Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Casado demana "urgentment" que il·legalitzin els partits indepentistes

“Hi ha coaccions i els nens pateixen a l’escola”, ha dit el candidat a presidir el PP

ACN

Whatsapp
FOTO: EFE

FOTO: EFE

El candidat a la presidència del PP Pablo Casado ha defensat aquest dimarts de nou la il·legalització dels partits independentistes en un acte a Madrid on ha afirmat que “els partits democràtics espanyols no haurien de poder incloure als seus estatuts finalitats il·legals”. Un missatge que ja va transmetre com a vicesecretari de Comunicació del PP i que ha defensat també durant aquesta campanya María Dolores de Cospedal, ara apartada de la cursa pel lideratge del partit.

Segons Casado, les constitucions francesa, portuguesa i alemanya no permeten l’existència de forces independentistes “i el que no entenc és que un partit digui directament als seus estatuts que vol trencar la Constitució o la llei”. Segons Casado, aquesta il·legalització això es pot corregir “o bé amb una modificació dels estatuts” dels partits independentistes o bé “a través de la llei de partits”. Aquesta il·legalització, ha dit, és “urgent” perquè “hi ha coaccions a la llibertat, amenaces, els nens pateixen a l’escola, es pintes botigues i seus i es fan escratxes a cases”.

A més, segons casado, cal canviar el Codi Penal per “prevenir” aquestes suposades conductes: “Jo proposo la tipificació del delicte de sedició impròpia que es va suprimir al govern de González i tornar a incloure el delicte de convocatòria il·legal de referèndum que va suprimir el govern de Zapatero”, perquè “amb aquests dos delictes es va evitar el pla Ibarretxe i hauríem pogut evitar el procés de Puigdemont”.

Temas

Comentarios

Lea También