L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat recolza la visita de Castillo a Junqueras

Núria Marín troba "raonable  i lògic" que el diputat tarragoní del PSC anés a Estremera l’1 de març per reunir-se amb el líder republicà

18 abril 2018 17:22 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat i número dos del PSC, Núria Marín, considera «raonable i lògica», des d’un punt de vista «humà», la visita que Castillo va realizar a Oriol Junqueras el passat 1 de març a la presó d'Estremera. «Són persones i dins del Parlament, malgrat aquestes diferències ideològiques que existeixen, també hi ha unes relacions personals. Trobo certament raonable i lògic que se n’hagi anat a veure qualsevol company del Parlament que estigui en aquests moments en una situació com està Junqueras» va afirmar en una entrevista televisiva.

Núria Marín: «Trobo que visitar a un company del Parlament que està en aquesta complicada situació és raonable i lògic»

El diputat del PSC al Parlament de Catalunya per Tarragona Carles Castillo s’ha convertit en el primer representant socialista de l’Estat espanyol que visita a la presó d’Estremera al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que està privat de llibertat des del passat 2 de novembre. La trobada es va allargar per espai de «dues o tres hores». 

Les fonts consultades pel Diari remarquen que Castillo i Junqueras mantenen una «molt bona relació», després de ser companys a la cambra legislativa catalana durant més de dos anys, temps durant el qual ambdós polítics van corroborar «tenir un bon feeling perquè els dos són catalanistes i d’esquerres». En aquest sentit, Castillo ha apostat sempre «pel diàleg» i per construir «ponts» entre Catalunya i Espanya, mostrant-se com l’ànima més d’esquerres de la seva formació. 

Pedro Sánchez: «La trobada va ser a títol personal, no hi va anar en representació ni del PSC ni del PSOE. Respectem als jutges»

Malgrat això, ahir el diputat va declinar realizar manifestacions públiques, ja que la visita va ser exclusivament «a títol personal». Aquestes mateixes fonts van remarcar que el motiu de l’encontre es va deure a «raons d’humanitat».  Després de veure’s amb Junqueras el mes passat, es preveu que el diputat del PSC i el líder d’ERC tornin a trobar-se a Estremera a inicis de maig, però en aquesta ocasió Castillo aprofitarà el desplaçament a Madrid per acudir també al centre penitenciari Alcalá-Meco i visitar a Carme Forcadell, segons van remarcar ahir les esmentades fonts.

Iceta n’estava al corrent
Fonts de la direcció del PSC van confirmar a aquest diari que el Primer Secretari de la formació socialista, Miquel Iceta, estava al cas de la voluntat del diputat tarragoní. «Li va comentar, en el seu moment, que tenia intenció d’anar-hi, sí» van afirmar les fonts consultades per aquest mitjà, les quals van negar que el líder del PSC autoritzés o prohibís aquesta intenció. «En temes personals no es demana autorització. Senzillament va informar i el Miquel ho va saber» van remarcar les fonts del PSC consultades. 

La notícia sobre la trobada va provocar diverses reaccions. Una va ser la del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, qui va remarcar que la visita de Castillo «va ser un «tema absolutament personal» i que «no va ser en representació del PSC ni del PSOE». Així mateix, Sánchez va recalcar que la posició de la seva formació respecte al que està passant amb Junqueras és «clara» i que «respecta el treball dels jutges».

Santiago Castellà: «És de justícia i per humanitat, ja que no hi ha hagut rebel·lió ni es justifica de cap manera la presó preventiva»

Finalment, el Primer Secretari dels socialistes a la ciutat de Tarragona, Santiago Castellà, va mostrar ahir el seu «absolut recolzament» a la trobada entre Castillo i Junqueras. «És de justícia, ja que no hi ha hagut rebel·lió, perquè no es justifica de cap manera la presó provisional i per humanitat» va indicar Castellà.  

Comentarios
Multimedia Diari