Catalunya En Comú serà el nom definitiu del partit d'Ada Colau

3.467 persones participen al procés ‘online’ per batejar l’espai d’esquerres  que liderarà també Xavier Domènech

23 mayo 2017 09:28 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Catalunya En Comú és el nom definitiu del nou partit de l’alcaldessa Ada Colau, elegit per la ciutadania mitjançant votació electrònica entre els dies 17 i 20 de maig, davant l’altra de les opcions, En Comú Podem, que ha quedat rebutjada en perdre en el procés participatiu.

La portaveu dels comuns, Elisenda Alamany, i el coordinador d’Organització, Xavi Matilla, van donar ahir a conèixer els resultats de la votació oberta a la ciutadania per elegir el nom del nou espai polític a Catalunya que lideren Colau i Xavier Domènech, en la qual han participat 3.467 persones. 

En una votació molt renyida, la marca guanyadora, Catalunya En Comú ha aconseguit un total de 1.853 vots, és a dir, el 53,57%, mentre que En Comú Podem ha obtingut 1.606 vots, el 46,43%, a banda que hi ha hagut 8 abstencions.

Matilla va destacar que «avui estem posant nom al canvi a Catalunya» amb Catalunya En Comú, amb el qual «volem guanyar el país». Alamany i Matilla van assenyalar que el nom Catalunya En Comú recull tres valors destacables: el de Catalunya, el país que «volem guanyar», la marca de la confluència guanyadora a l’ajuntament de Barcelona en les passades eleccions municipals estenent Barcelona En Comú a tot el territori i En Comú, que «expressa la voluntat de fer nova política».

En la primera reunió de la coordinadora nacional de dissabte passat 13 de maig, els ‘comuns’ van decidir obrir el procés participatiu per elegir el nom definitiu del nou partit, amb dues opcions sobre la taula: Catalunya en Comú i En Comú Podem, aquest últim nom també de la confluència al Congrés dels Diputats.

Matilla considera que les dues opcions «eren molt potents», ja que provenen de dues confluències «guanyadores», la de Barcelona En Comú i la del Congrés, per la qual cosa totes dues eren «bones opcions».

Els dos membres de l’executiva de l’acabat de batejar com a Catalunya en Comú van defensar que «la decisió l’ha pres la gent, com no podia ser d’una altra manera».

Per la seva banda, el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, va celebrar que els ‘comuns’ no hagin escollit el nom d’En Comú Podem per al seu nou partit, ja que «podia generar confusió». Fachin va reiterar la voluntat de la direcció del seu partit de «treballar junts» en la creació d’un espai que aglutini l’esquerra catalana, cosa que en altres ocasions havia reivindicat.

Comentarios
Multimedia Diari