Catalunya, tercera comunitat a aportar ingressos i desena a rebre’n

La comparativa és pitjor  si es té en compte el cost de vida. En relació amb la mitjana, Catalunya paga un 18,6% més i percep un 1,5% menys

14 julio 2017 09:55 | Actualizado a 14 julio 2017 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Catalunya va ser la tercera comunitat autònoma que més recursos tributaris va aportar al sistema de finançament autonòmic el 2015 i la desena en recursos rebuts per càpita, segons va informar ahir la Generalitat.

La Generalitat s’ha queixat que les dades de liquidació del model de finançament de l’any 2015 publicades dimecres pel Ministeri d’Hisenda col·loquen un any més a Catalunya per sota de la mitjana del rànquing de comunitats de règim comú.

Segons les dades, Catalunya se situa 18,6 punts per damunt de la mitjana en recursos contribuïts, però la posterior redistribució la situa 1,5 punts per sota de la mitjana, la qual cosa confirma, segons la conselleria d’Economia la tendència observada en el període 2010-2014, en què Catalunya ha perdut entre 7 i 8 posicions relatives una vegada aplicat el model de finançament.

La posició de Catalunya empitjora si es té en compte l’impacte del cost de la vida, ja que, llavors, perd onze posicions i passa de la tercera a la catorzena posició.

‘Repartiment arbitrari’

La Generalitat considera que les dades de liquidació del 2015 tornen a posar de manifest que els mecanismes de redistribució que utilitza el sistema de finançament «fomenten un repartiment arbitrari dels recursos entre comunitats».

Segons aquestes dades, l’import de la liquidació de l’any 2015 se situa en 1.879 milions d’euros en el cas de Catalunya.

La Comunitat Autònoma que més va aportar l’any 2015 va ser Madrid, seguida de les Balears i els recursos rebuts les va col·locar en l’onzena i novena posició respectivament.

Comentarios
Multimedia Diari