Catalunya viu un Cap d'Any sense accidents mortals

S'han detingut 19 persones i hi ha hagut 57 positius per alcoholèmia, el 7,2% del total

01 enero 2019 11:36 | Actualizado a 01 enero 2019 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Catalunya ha viscut un Cap d'Any d'"absoluta normalitat" en termes de seguretat i emergències, sense accidents de trànsit mortals. Tot i això, s'ha detingut a 19 persones per diferents fets delictius, cinc d'ells relacionats amb la celebració de la nit de cap d'any.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha fet un balanç satisfactori de la nit de Cap d'Any, que ha tingut la seva celebració més multitudinària a Barcelona, on unes 94.000 persones han donat la benvinguda a 2019 a l'avinguda María Cristina.

En roda de premsa, Buch ha explicat que es van desplegar 3.500 agents dels Mossos d'Esquadra i es van dur a terme 791 controls de drogues i alcoholèmia, 57 dels quals han resultat positius, un 7,2%.

El conseller ha destacat, en aquest sentit, que l'any passat es van dur a terme més lectures, concretament 1.178, i que 77 van ser positives (un 6,5%).

"Hem rebaixat el nombre de controls, però la dada analitzada és més positiva. Amb menys controls es troba a més gent", ha assenyalat Buch, que ha subratllat que l'experiència dels agents resulta clau a l'hora de cridar l'alto a aquells conductors amb més probabilitats de conduir sota els efectes de les drogues i l'alcohol. 

Comentarios
Multimedia Diari