Centenars de persones i càrrecs independentistes protestes davant d'Economia i d'Afers Socials

A l'entrada de la Conselleria, hi ha aparcats dues furgones i quatre turismes de la Guàrdia Civil, mentre que dos vehicles dels Mossos d'Esquadra controlen més allunyats l'operació

20 septiembre 2017 08:16 | Actualizado a 20 septiembre 2017 08:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diversos centenars de persones i personalitats del moviment independentista s'han concentrat davant la seu de la conselleria d'Economia en protesta pels registres que ha efectuat avui la Guàrdia Civil a diverses seus del Govern, que s'han saldat amb dotze detinguts.

La concentració ha començat abans de les nou del matí, quan centenars de persones s'han mobilitzat davant del departament d'Economia, a Barcelona, on han protestat amb crits de "Votarem" i consignes de "Que ho vegi tot Europa", acompanyades de cants de l'himne català i pancartes a favor de la democràcia.

En primera línia de la concentració s'han reunit polítics com el diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, el líder de Podem, Albano Dante Fachin, els diputats de Junts Pel Sí Lluís Llach, Antoni Castellà, i Assumpció Laïlla, i la secretària primera del Parlament, Anna Simó, acompanyats dels presidents de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.
Tardà ha parlat davant els manifestants, als quals ha demanat "no caure en la provocació" i els ha instat a portar a terme una "protesta contundent, però pacífica i cívica", i ha afirmat que les forces independentistes "guanyaran" perquè són "demòcrates".

Per la seva banda, més de 100 treballadors de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat --a la seu d'Assumptes Socials-- han protestat a les portes del departament contra l'entrada de la Guàrdia Civil, al crit de 'Votarem', 'Això no és democràcia', 'Visca Catalunya', 'Independència', 'Fora les forces d'ocupació' i han cantat 'Els segadors' i 'L'estaca'. 

En declaracions a Europa Press, un treballador del departament ha explicat que ha vist agents vestits de paisà i equipats amb una armilla antirreflectant. 

A l'entrada de la Conselleria, hi ha aparcats dues furgones i quatre turismes de la Guàrdia Civil, mentre que dos vehicles dels Mossos d'Esquadra controlen més allunyats l'operació. 

Un treballador ha criticat la intimidació que suposa l'entrada de representants de l'Institut Armat: "Nosaltres no hem fet res". 

La consellera Dolors Bassa, en una anotació a Twitter recollida per  Europa Press, ha assegurat que Catalunya es troba "en un estat de setge". 

L'Institut Armat també ha entrat a la seu de la Conselleria d'Economia de la Generalitat i a la seu de l'Institut Català de Finances (ICF).  

Comentarios
Multimedia Diari