Clara Ponsatí: 'No estàvem prou preparats per donar continuïtat política a l'1-O'

La consellera d'Ensenyament ha assegurat que l'Estat va fer una "resposta de guerra" i que el Govern no estava preparat per afrontar-la, fet que ha considerat que va ser un error

12 noviembre 2017 16:52 | Actualizado a 13 noviembre 2017 13:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La consellera d'Ensenyament cessat, Clara Ponsatí, ha reconegut aquest diumenge que el Govern no estava preparat per aplicar la proclamació de la República catalana del 27 d'octubre ni "per donar continuïtat política de forma sòlida al que va fer el poble de Catalunya l'1-O". 

En una entrevista de Rac1, ha assegurat que l'Estat va fer una "resposta de guerra" i que el Govern no estava preparat per afrontar-la, fet que ha considerat que va ser un error. 

"Potser a alguns els va agafar una mica desprevingut i donar una resposta a aquella acció contundent del poble és el que no hem sabut fer de la manera més encertada", ha afirmat. 

Ponsatí ha explicat que "hi havia molts símptomes de guerra bruta" i va témer per la seva seguretat física perquè notava que la seguien, i ha dit que van entrar en el despatx d'un amic al que li havia lliurat uns documents. 

També ha sostingut que l'independentisme "no va donar prou valor" per la força de l'Estat, que creu que va respondre de forma autoritària, de manera que no va estar suficientment preparat després de la proclamació de la República. 

Preguntada per si s'estarà en alguna llista que es presenti a les eleccions del 21-D, ha anunciat que només es presentaria en una llista transversal que superés als partits polítics", però que no estarà en una llista de partit. 

Comentarios
Multimedia Diari