Comencen a desplaçar-se les lones després d'un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats

La cruïlla entre carrer Aragó i Passeig de Gràcia és una amalgama de colors, on sobresurten les estelades i les senyeres

11 septiembre 2017 15:20 | Actualizado a 11 septiembre 2017 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les quatre lones de 16 x 16 metres i 40 quilos de pes cadascuna que parteixen des de les puntes de la creu humana que conforma la manifestació de la 'Diada del Sí', tal com l'ha batejat l'ANC, han començat a desplaçar-se per sobre de la gent a les 17.14 h. Les pancartes gegantines s'han desplegat a partir de les 17.00 h, després del minut de silenci que s'ha fet en record de les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 27 d'agost passat. L'homenatge a les 16 víctimes mortals dels atacs ha vingut seguit de l'himne dels segadors, interpretat pels integrants de l'Orfeó Català i de milers de manifestants. Després, els membres de l'Orfeó i el grup Els amics de les Arts han interpretat 'Louisiana o els camps de cotó'. Durant la cançó, crits de 'votarem' entre els concentrats.

Les quatre lones, una amb el símbol d'una urna i la inscripció 'Referèndum és democràcia', una altra amb un colom i la inscripció 'Pau i llibertat', i les altres dues amb la paraula 'Sí', han començat a córrer per sobre de la gent a les 17.14 h amb l'objectiu d'arribar al punt central de la cruïlla, entre el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó. La creu simbolitza, segons els organitzadors, "un immens signe Més" com a reflex de "totes les oportunitats del nou estat en forma de república que ens espera a les paperetes del referèndum".

La manifestació d'aquest any té dos epicentres, la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó i la Plaça de Catalunya, però s'ha estès fins al carrer de Casanova pel Sud, els Jardinets de Gràcia per l'oest, el Passeig de Sant Joan pel nord i la Plaça de Catalunya per l'est. Els quatre braços es divideixen en 48 trams i cada tram correspon a una comarca.

La idea dels organitzadors és que aquest any també tingui molta presència la samarreta de la Diada. A partir d'aquesta idea, els manifestants s'haurien de posar la samarreta quan passi la lona pel seu lloc, de tal manera que el groc fluorescent que s'ha triat com a color sigui l'estela que acompanyi les pancartes fins al punt de confluència.

Comentarios
Multimedia Diari