Comín es querellarà davant la justícia belga i l'espanyola per la revelació de la conversa amb Puigdemont

L'advocat del conseller destituït assegura que els missatges s'han aconseguit "de forma il·legal" i estan "descontextualitzats"

31 enero 2018 11:55 | Actualizado a 31 enero 2018 19:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'advocat de Toni Comín, Gonzalo Boye, ha anunciat que presentarà una querella davant la justícia belga i una altra davant la justícia espanyola contra Telecinco per la revelació de la conversa amb Puigdemont. Boye ha explicat en declaracions a Rac1 que s'haurien comés dos fets delictius: l'enregistrament dels missatges a Bèlgica, per una banda, i la seva difusió a l'estat espanyol, per l'altra. L'advocat de Comín assegura que l'obtenció dels missatges en els que Puigdemont admetria la seva retirada –després ho ha atributi a un mal moment"– s'han obtingut "de forma il·legal" i, a més, estarien del tot "descontextualitzats". Boye no ha volgut confirmar que el 'Carles' que envia els missatges a Comín sigui Carles Puigdemont: "Em limito a la part jurídica".

Boye ha lamentat que la cadena de televisió hagi traspassat els "límits" de la intimitat de Comín amb l'enregistrament i difusió dels missatges de mòbil que s'hauria intercanviat amb Puigdemont aquest dimarts al vespre. "S'ha vulnerat la intimitat de les comunicacions".

L'advocat de Comín recorda que qualsevol persona pot fer públiques les seves converses amb una altra persona, però que en cap cas ho pot fer un tercer, com ha succeït en aquest cas: "Son converses descontextualitzades aconseguides de forma il·legal".

Boye, a més, explica que "això està penat a la legislació belga i a l'espanyola" i és per això que la querella es presentarà als dos països. "Hi ha dues coses: qui ho ha divulgat i qui ho ha obtingut. Una cosa es produeix a Bèlgica i l'altra a Espanya", detalla l'advocat.

Comentarios
Multimedia Diari