Comissada una pistola al detingut pel doble crim de Susqueda

Jordi Magentí tenia l’arma curta a casa de la seva mare. «M’estan volent col·locar un mort que jo no he matat», diu 

28 febrero 2018 11:49 | Actualizado a 02 marzo 2018 20:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra van localitzar ahir una pistola durant els registres als habitatges d’Anglès que freqüentava Jordi Magentí, el detingut pel doble crim del pantà de Susqueda, que ahir va proclamar a crits la seva innocència davant la premsa. «Jo no he fet res!», cridava.

En concret, l’arma curta es va trobar al pis de la seva mare. Les proves determinaran si va ser usada en el doble assassinat del 24 d’agost, tot i que en primera instància els Mossos no ho creuen.

Les víctimes van rebre impactes de bala compatibles amb un calibre de nou mil·límetres. Els Mossos també van localitzar una arma de foc simulada.

«Jo no he fet res. M’estan volent col·locar un mort que jo no he matat», va dir Magentí a crits, tot dirigint-se als nombrosos informadors concentrats darrere del cordó policial davant de la casa del seu oncle a Anglès. En aquest punt els Mossos buscaven possibles pistes, com restes de sang de les víctimes a la roba del detingut.

El detingut, de 60 anys i que ja va ser 12 anys a la presó per haver matat la seva exparella el 1997 –va confessar el crim i l’Audiència de Girona va apreciar l’atenuant de trastorn mental– va passar ahir bona part del dia a casa del seu oncle d’Anglès mentre els agents escorcollaven l’habitatge.

Jordi Magentí va sortir en llibertat condicional al juliol de 2009, tres anys abans que, al novembre del 2012, es complissin els quinze anys de presó que li havia imposat l’Audiència de Girona.

Els Mossos d’Esquadra intenten també descobrir el mòbil d’aquest doble crim, ja que no consta cap vincle previ entre el detingut i la parella de joves que van anar d’excursió el 24 d’agost al pantà de Susqueda, situat a mitja hora en cotxe d’Anglès.

Detingut també el fill de Jordi Magentí per tenir plantacions de marihuana

Anàlisi del cotxe

Agents de la unitat científica dels Mossos també estan analitzant el vehicle tot terreny de color blanc que suposadament conduïa Magentí el dia del crim.

El vehicle que va ser detectat pels Mossos al pantà de Susqueda, cosa que va ser clau per a la seva posterior detenció. Segons fonts de la investigació, aquest vehicle és el que alguns testimonis situen a la zona del pantà, no només el dia del crim, sinó diverses vegades en els últims mesos.

Els cadàvers dels dos joves no van ser localitzats fins al 26 de setembre, mig enfonsats al pantà.

Els Mossos també han detingut el fill del principal sospitós per un delicte contra la salut pública, ja que tenia plantacions de marihuana.

La Policia manté que no tenen cap dubte que Magentí, que planejava viatjar pròximament a Colòmbia, on és ara la seva actual parella, és l’autor del doble crim.

Comentarios
Multimedia Diari