Más de Catalunya

Condemnat a visitar sinagogues per haver fet pintades antisemites

Whatsapp
Imatge d´arxiu de l´antiga sinagoga al barri tortosí de Remolins. ? FOTO: ACN

Imatge d´arxiu de l´antiga sinagoga al barri tortosí de Remolins. ? FOTO: ACN

Un jove de 22 anys ha acceptat una pena de quatre mesos de presó, que podrà eludir amb la condició de participar en un curs sobre els drets humans i de visitar una sinagoga per conèixer el poble jueu, per haver fet pintades ofensives, entre elles una esvàstica, a la façana d’una sinagoga de Barcelona.

En una sentència dictada d’acord amb l’acusat, per a qui la Fiscalia demanava inicialment una pena de sis mesos de presó, el titular del jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona condemna el jove per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, per motius antisemites.

L’acusat, segons va acceptar ell mateix davant del jutge, es va dirigir la matinada del 28 de desembre del 2016 a un sinagoga de Barcelona, al costat d’una dona que no ha pogut ser identificada, amb el propòsit de fer pintades antisemites amb un aerosol de pintura vermella, mogut «per la seva animadversió i voluntat d’humiliació al poble jueu», segons la sentència.

Mentre el jove s’encarregava de vigilar l’entorn per evitar ser interceptat, la dona que l’acompanyava va pintar una esvàstica a la porta de la sinagoga i va ruixar amb aerosol la mezuzà del temple, petit receptacle amb dos versicles de la Torà que acostuma a decorar l’entrada de les cases de famílies jueves.

La sentència acorda suspendre la pena de quatre mesos imposada al processat, que haurà de pagar també una multa de 480 euros, amb la condició que no torni a delinquir en un període de dos anys.

A més, per evitar entrar a la presó, l’acusat haurà de participar activament en un curs sobre els drets humans a càrrec del Departament de Justícia, on se l’instruirà en el respecte a la igualtat i la no discriminació de les persones, en particular per motius antisemites.

El curs inclourà, segons estableix la sentència, visites a una sinagoga on l’acusat pugui «conèixer la realitat del poble jueu i trencar prejudicis i estereotips antisemites».

Temas

Comentarios

Lea También