Cues sense aglomeracions als caixers per fer una retirada massiva d'efectiu dels bancs

Alguns usuaris denuncien que estaven fora de servei però les entitats asseguren que no els consten incidències

20 octubre 2017 08:44 | Actualizado a 20 octubre 2017 08:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les primeres cues als caixers per fer retirades massives d'efectiu dels cinc principals bancs s'han començat a formar des de les vuit d'aquest matí seguint així la crida feta per ANC i Òmnium, tot i que en general no s'han produït aglomeracions. Des d'abans de l'hora prevista, alguns clients ja han deixat testimoni de l'acció en les xarxes socials, mentre que d'altres s'han queixat que caixers d'entitats com Banc Sabadell i Caixabank es trobaven fora de servei, tot i que fonts de les dues entitats ho han desvinculat a aquesta iniciativa. Concretament, fonts de Caixabank han comentat que a primera hora no tenien constància de "cap tipus d'anormalitat" i des de Banc Sabadell han assegurat a l'ACN que no es detecten incidències que afectin "l'operativa de cada dia".

Per la seva banda, fonts de BBVA han explicat que aquest matí hi ha "normalitat" i que no han detectat "canvis en el desenvolupament de l'activitat diària". Respecte les incidències d'alguns caixers a Catalunya, han assegurat que no hi ha incidències destacades i que aquestes estan per sota de la mitjana de la zona centre de Madrid.


La iniciativa Crida per la Democràcia, que inclou l'ANC i Òmnium Cultural, és la primera primera "acció directa pacífica" i pretén demostrar que la "força de la gent no té límits", segons la campanya feta pública ahir a la nit. El text fa una crida a desplaçar-se a una entitat bancària i treure'n una quantitat en efectiu –"No ho oblidis, són els teus diners"-, i en particular anima els clients de Banc Sabadell i CaixaBank a expressar-se si estan en "desacord" amb la decisió de traslladar la seu social fora de Catalunya. El missatge aposta per una "economia catalana dinàmica" i per això proposa que els ciutadans facin un donatiu, es gastin o es guardin els diners retirats.

Aquest dijous a la nit, el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach aplaudia des de Twitter l'acció i animava a treure 155 euros dels caixers a totes aquelles persones que s'ho poguessin permetre o 160 si no era possible disposar de bitllets de 5 euros. "Avui tindré moltes despeses, vaig a retirar diners aviat "no sigui que més tard hi trobi massa gent" , afegia aquest matí.

En aquest sentit, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha defensat a través del seu compte de Twitter que "cadascú faci el que vulgui" amb "els seus diners" i ha assenyalat que el poble català vol "construir un país de gent lliure".

Per la seva banda, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha explicat que s'ha trobat amb què el seu caixer ja no servia efectiu i els ciutadans han optat per entrar a finestreta per treure "155 euros".

 

Comentarios
Multimedia Diari