Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Defenses del Procés es queixen que Marchena va suplantar les acusacions

En el seu escrit subratllen la necessitat de preservar "la deguda imparcialitat" del Tribunal Suprem

EFE

Whatsapp
El magistrat Manuel Marchena. FOTO: EFE

El magistrat Manuel Marchena. FOTO: EFE

La defensa de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva presentaran una queixa formal davant el Tribunal Suprem en la qual acusen el magistrat Manuel Marchena d'haver suplantat ahir les acusacions en interrogar el major Josep Lluís Trapero.

En el seu escrit subratllen la necessitat de preservar "la deguda imparcialitat" del tribunal i denuncien que Marchena va formular una pregunta "clarament de càrrec" que anteriorment havia vetat el fiscal, que volia indagar sobre la reunió en la qual Trapero va instar Junqueras, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller d'Interior Joaquim Forn a complir la legalitat l'1-O.

Totes les defenses s'han coordinat per presentar queixes en les quals denuncien les "restriccions" als seus interrogatoris i qüestionen que es limiti l'exhibició de vídeos com a prova a la sala.

Posen èmfasi en el fet que la "prova videogràfica" és necessària per confrontar les declaracions de testimonis en el judici, en el qual la setmana que ve comencen a comparèixer diversos dels guàrdies civils citats. 

Anuncien que sol·licitaran que es projectin els vídeos quan el testimoni hagi de reconèixer-se en alguna filmació o quan declari fets incompatibles o divergents amb el que està recollit en les gravacions. 

Segons la seva opinió, no permetre la seva visualització afectaria el dret de prova i defensa.

Protesten també per la decisió de Marchena de no permetre'ls argumentar les seves protestes quan no se'ls permet realitzar una pregunta o presentar una prova. 

La defensa de Junqueras i Romeva subratlla en el seu escrit que aquesta "situació d'indefensió" s'arrossega des de la fase d'instrucció, on el jutge Pablo Llarena ja va restringir les seves intervencions.

Critiquen que ara, "amb el pretext de la igualtat d'armes", es limitin formalment els drets tant de l'acusació com de la defensa, quan aquesta última "té una posició privilegiada" en un sistema penal que atorga a l'acusat la presumpció d'innocència.

Sostenen els advocats que les preguntes de la defensa han de ser acceptades quan puguin influir en la sentència i recorda que hi ha centenars de testimonis citats que no han declarat mai en el procés i respecte als quals es troben en inferioritat de condicions, ja que la Fiscalia sí els ha interrogat en d'altres procediments dels quals en són part. 

Temas

Comentarios