Demanen sis anys per als pares de la Nadia per estafa

Van aconseguir 1,1 milions d’euros en donatius, al·legant que la petita necessitava operar-se als Estats Units sense ser cert. Només van destinar 2.707 euros a tractaments mèdics

13 diciembre 2017 10:12 | Actualizado a 13 diciembre 2017 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fiscalia demana sis anys de presó per als pares de la nena Nadia per un presumpte delicte continuat d’estafa a donants que van aportar diners per a tractaments de la menor, que estava diagnosticada de tricotiodistròfia, segons l’escrit d’acusació del fiscal. 

Els pares van fer servir com a argument la necessitat d’intervencions quirúrgiques als Estats Units de la nena per trobar-se en perill de mort, sabent que era una falsedat, i aconseguiren 1.111.317 euros dels quals només en van destinar 2.707 a tractaments mèdics. 

El fiscal sosté que els acusats, «amb ànim d’obtenir un lucre patrimonial il·lícit», quan la nena tenia cinc anys, el 2009, van crear l’Associació per la Tricotiodistròfia a Balears, amb l’excusa de recaptar fons per al tractament de la malaltia, quan la seva veritable intenció era destinar els diners al seu propi consum i oci. 

Els pares, Fernando Blanco -a la presó provisional- i Marga Garau -en llibertat amb càrrecs-, van viure a les Illes Balears fins al 2013.

A principis d’aquest any es van traslladar a Fígols i Organyà (Lleida) i van inscriure la petita en un col·legi d’Organyà, en el qual en una reunió de pares van explicar que la Nadia sofria una malaltia greu i que necessitava tractaments molt costosos.

Així aconseguiren que veïns de diverses poblacions iniciessin campanyes de recaptació de fons, amb venda de loteria inclosa. 

L’escrit del fiscal relata que quan van ser detinguts, el novembre de 2016, als comptes només quedaven 300.000 euros i assegura que en l’estudi dels comptes s’han pogut identificar 5.574 donants que van efectuar les seves donacions mitjançant transferències bancàries.

No s’han pogut identificar 1.006 persones que van fer ingressos en efectiu ni als centenars de persones que van participar en les campanyes solidàries mitjançant guardioles o subhastes d’objectes donats per terceres persones.

El fiscal recull també que es va localitzar una col·lecció de rellotges valorada en 60.000 euros, telèfons mòbils, ordinadors, equips i instruments informàtics, que es trobaven apilats amb objectes de diversa índole.

Comentarios
Multimedia Diari