Denuncien assetjament a fills de Guàrdia Civil a diversos centres escolars Catalunya

Un dels punts més calents és Sant Andreu de la Barca atès que aquest municipi alberga la caserna de la Guàrdia Civil més gran de tot Catalunya.

04 octubre 2017 18:27 | Actualizado a 04 octubre 2017 18:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya asseguren que els seus fills i filles estan patint assetjament a l'escola arran de les últimes actuacions de la benemèrita relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre, suspès pel Tribunal Constitucional.

Un dels punts més calents és Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), atès que aquest municipi alberga la caserna de la Guàrdia Civil més gran de tot Catalunya.

Aquí, diversos agents han alertat que, després de l'1-O, a l'IES Palau es va instar els alumnes a sortir al pati de l'institut en protesta per la "violència policial", davant la qual cosa molts dels fills dels efectius de la benemèrita es van sentir pressionats i van secundar la condemna per no quedar-se en classe i ser assenyalats.

No obstant això, segons fonts del Departament d'Ensenyament, "els docents neguen els fets" i han assegurat que el director de l'IES Palau està investigant el que ha passat.

A més, han indicat que el departament ha posat els seus serveis jurídics "a disposició de qui vulgui".
El coordinador a Catalunya de l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils, Bartolomé Barba, ha assegurat a Efe que també es va demanar als alumnes que manifestessin, "un per un", la seva opinió respecte als succeït diumenge durant la votació, després de la qual cosa alguns dels menors "van arribar plorant a casa".

De fet, Barba ha dit que estan estudiant amb advocats la possibilitat de presentar una querella davant la Fiscalia de Menors perquè els tribunals decideixin si s'ha incorregut en un delicte "d'assetjament a menors i fins i tot d'odi".

Davant d'aquestes acusacions, l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s'ha posat en contacte amb els serveis territorials d'Ensenyament de la Generalitat per sol·licitar un informe en el qual s'aclareixi els fets.

També es queixen de problemes similars agents destinats a Premià de Mar (Maresme), on un agent ha explicat que al fill d'un company, estudiant de primària en una escola concertada, dilluns li van dir "fill de puta feixista i assassí" en classe.

També ha relatat que la seva pròpia filla, estudiant de primària, la van increpar el dia 20 de setembre, després de l'entrada de la Guàrdia Civil a diverses conselleries de la Generalitat: "Li van dir que els agents érem uns assassins i uns pinxos".

També en aquesta ciutat costanera, la filla de 15 anys d'un altre Guàrdia Civil fa des de dilluns sense anar a classe, ja que quan altres companys li van dir "feixista" i "assassina" va demanar que la recollissin del centre i ara no vol tornar-hi "per por".

Aquest agent ha destacat que, després de queixar-se al centre escolar, des de direcció li van assegurar que es prendrien mesures perquè no es repetissin escenes d'aquest tipus, però lamenta que el professorat no és prou "dur" amb aquest tipus d'assetjament.

Un altre cas el detalla un agent d'una població costanera del Baix Empordà, que critica que al col·legi de primària de les seves filles, que és públic, dilluns es van projectar imatges de les càrregues policials que van tenir lloc a diferents locals de votació del territori català i es va celebrar un minut de silenci per a les "víctimes".

El mateix agent precisa que mai abans havien viscut una situació d'aquest tipus i que la relació amb el centre i amb tots els pares és bona, però retreu que s'expliqués als nens "que els polis són dolents" perquè la seva filla gran va arribar a casa plorant.

Més tensa és la situació que ha viscut el fill d'un Guàrdia Civil que estudia formació professional en un centre privat Olot (Garrotxa) i que té 20 anys.

Segons ha narrat l'agent, destinat en una altra població gironina, dilluns van fer un debat en classe en el qual es va exposar que els guàrdies civils eren "assassins i repressors", i quan el noi va dir que el seu pare era fill de Guàrdia Civil i el va defensar el van fer fora de l'aula al crit de "fatxa".

"Nosaltres som d'aquí, parlem català i jo mai he pegat a ningú. Aquesta és casa nostra, però quan pugui demanar el trasllat, ho faré", ha lamentat. 

Comentarios
Multimedia Diari