EEUU sobre Catalunya: 'Ens ha entristit molt la quantitat ferits que hi ha hagut'

La portaveu del Departament d'Estat, Heather Nauert, demana que la crisi catalana es resolgui sense violència i d'acord amb la legislació espanyola 

04 octubre 2017 10:13 | Actualizado a 17 octubre 2017 12:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Estats Units ha animat a totes les parts implicades en la crisi catalana a "resoldre les seves diferències polítiques sense violència" i de forma "conseqüent amb la llei espanyola", segons ha declarat la portaveu del Departament d'Estat, Heather Nauert, en una roda de premsa aquest dimarts. 

"Ens han entristit molt les notícies que hem vist i sentit sobre la quantitat de persones que van resultar ferides durant els esdeveniments d'aquest cap de setmana. Tornem a insistir, com ja vam dir la setmana passada, que encoratgem a totes les parts a resoldre les seves diferències polítiques de forma no violenta i d'una manera conseqüent amb la legislació espanyola", ha dit Nauert en una roda de premsa a Washington aquest dimarts. La portaveu estava responent una pregunta sobre els disturbis i càrregues policials que van tenir lloc durant la jornada del diumenge. 

"Ens han entristit molt les notícies que hem vist i sentit sobre la quantitat de persones que van resultar ferides durant els esdeveniments d'aquest cap de setmana"

La postura expressada per la portaveu del Departament d'Estat està en sintonia amb la qual va defensar el president dels Estats Units, Donald Trump, durant la visita el passat 26 de setembre del president espanyol, Mariano Rajoy, a Washington, en la qual va assegurar que Espanya "és un gran país" i que "hauria de seguir unit". 

A tan sols dies que se celebrés el referèndum per la independència a Catalunya, el mandatari nord-americà va assegurar que seria una "ximpleria" que Catalunya no seguís dins d'aquest "bell" i "històric" país. 

En ser preguntat si donaria suport a l'actuació de l'Executiu espanyol davant el desafiament secessionista obert a Catalunya, Trump va garantir que els Estats Units té relacions amb Espanya, un "gran, gran país" que ha de "seguir unit". 

Comentarios
Multimedia Diari