ERC avalarà la proposta per legitimar Carles Puigdemont

Els republicans votaran a favor de la proposta presentada en solitari per JxCat, ja que entenen que «suposarà la legitimació» del 130è president en el marc «d’un acord global»

28 febrero 2018 11:02 | Actualizado a 28 febrero 2018 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, va confirmar aquest dimarts que el seu grup votarà demà a favor de la proposta de resolució que Junts per Catalunya va presentar en solitari per la recuperació del Govern i el reconeixement a la legitimitat de Carles Puigdemont, president cessat de la Generalitat el passat 27 d’octubre. 

Per als republicans, a més, si s’aprova, aquest text suposarà la «legitimació» de Puigdemont. «Hem parlat molts cops de legitimar el president, i aquesta proposta de resolució forma part de la línia de legitimar el president. Però ho podrem veure quan expliquem l’acord sencer», va explicar Sabrià, tot considerant que amb el seu suport i el de la CUP, la proposta de JxCat «pot ser aprovada i legitimar Puigdemont». 

En aquest sentit, els republicans insisteixen que aquest punt referent al president cessat per l’Estat ha de formar part «de l’acord global» i consideren encara que aquest pacte hauria de poder tancar-se i presentar-se públicament abans del ple de dijous. Tot i això, els republicans no poden garantir que això hagi de ser així.

I és que Sabrià no dóna encara per tancat l’acord però continua dient que el pacte dels independentistes per una investidura i un Govern «està molt a prop».

«Ens agradaria arribar a dijous amb un acord global i poder explicar-lo aquesta setmana, i que es complissin les dues coses. Si no és així, mirarem que sigui principis de la setmana que ve», es va limitar a dir el portaveu d’Esquerra, que tampoc va voler valorar possibles noms per a presentar a la investidura si Carles Puigdemont no és el candidat, sent Jordi Sànchez el que sona més en aquests moments.

Suport a Torrent i crítica a Cs

D’altra banda, davant les queixes de Cs pel discurs del president del Parlament parlant de «presos polítics» i la seva plantada al rei Felip VI, ERC va voler posicionar-se del costat de Roger Torrent i carregar contra Cs.

«Lamentem i molt les critiques a Torrent. Ens volen fora d’aquests actes, a casa, i no podem regalar cap espai als representants del 155. Era imprescindible que la primera institució del país estigués en determinats espais, que mostrés suport als presos i el rebuig a un monarca que va deixar de ser-ho per la meitat de catalans el 3 d’octubre. I fins que no demani disculpes, no serà benvingut», va sentenciar Sabrià. 

A més, després que Ciutadans hagi anunciat la seva petició de reconsideració de l’admissió a tràmit de la proposta de resolució de JxCat, el portaveu d’ERC va tornar a carregar contra els d’Inés Arrimadas.

«Ciutadans continua intentat limitar les funcions del Parlament de Catalunya i dels diputats. Intenta evitar el debat polític a la seu de la sobirania catalana. No volen que parlem del que no els agrada. Doncs no, al Parlament podem parlar de tot», va concloure el representant d’Esquerra. 

Comentarios
Multimedia Diari