Editors de diferents mitjans de comunicació compareixen davant la Guàrdia Civil per l'1-O

La citació d'aquests mitjans es produeix en relació a la inserció de publicitat relacionada amb el referèndum 

20 octubre 2017 15:42 | Actualizado a 20 octubre 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diversos editors de mitjans han comparegut aquest divendres al matí davant la Guàrdia Civil com a testimonis per la difusió de la campanya institucional del Govern de la Generalitat sobre el referèndum d'independència de Catalunya de l'1 d'octubre. 

Ha comparegut la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, que en sortir ha atès els mitjans i ha dit que els professionals de Tv3 i Catalunya Ràdio seguiran "garantint el pluralisme i el servei públic".

L'editor de 'directe!cat', Joan Puig, hi ha acudit però s'ha negat a declarar per demostrar que la justícia espanyola no té garanties i no el representa, ha informat el propi mitjà. 

La Guàrdia Civil ha traslladat al Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona aquesta negativa per si pot incórrer en una possible obstrucció a la justícia, sempre segons la seva versió. 

Aquest divendres al matí també ha estat citat el director del Punt Avui, Xevi Xirgo, que ha explicat que li han posat "deures" perquè li han avançat que li tornaran a demanar aclariments com a dates de publicació, anuncis publicats i tarifes.

La citació d'aquests mitjans es produeix en relació a la inserció de publicitat, en aquest mitjà, relacionada amb el referèndum de l'1-O. 

Les citacions a la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona està emmarcada en la causa que investiga el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, i que manté sota secret de sumari. 

A mitjan setembre, la Guàrdia Civil va lliurar a diversos mitjans una notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la qual els advertien que s'abstinguessin de publicar propaganda o publicitat del referèndum. 

Aquest ofici del TSJC avisava les direccions que "s'abstinguin d'incloure en el seu mitjà propaganda o publicitat relativa al referèndum de l'1 d'octubre" i els advertia que en cas de fer-ho podrien incórrer en responsabilitats penals.  

Comentarios
Multimedia Diari