Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El 155 preveu el control dels Mossos i la "substitució" d'agents per la policia espanyola "en cas necessari"

La decisió del gabinet de ministres contempla la possibilitat de "desplegar de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a Catalunya"

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Foto: ACN

Imatge d'arxiu del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Foto: ACN

L'acord del consell de ministres del govern espanyol per activar l'article 155 de la Constitució preveu que el control dels Mossos d'Esquadra l'assumeixi directament un "òrgan o autoritat creat o designat" pel govern espanyol que donarà "instruccions directes i d'obligat compliment als membres de la Policia de la Generalitat de Catalunya". A més, "en cas que sigui necessari" els ministres autoritzen que els Mossos siguin "substituïts per efectius" de la policia espanyola, que podrà ser "desplegada" a Catalunya. L'acord també preveu que "en cas d'incompliment" de les ordres "es podrà procedir a la seva exigència" i demanar "responsabilitats patrimonials, comptables, penals o de qualsevol altre tipus".

Temas

Comentarios

Lea También