Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El 25% dels vehicles actuals no podran circular el 2020

L'estudi es basa en 176.365 vehicles que han passat per 31 punts estratègics en els quals s’ha avaluat la seva tipologia, antiguitat, energia utilitzada i emissions

Diari de Tarragona

Whatsapp
Coches aparcados

Coches aparcados

El 25% dels vehicles que circulen actualment per l’àrea metropolitana de Barcelona no podran circular entre les rondes des del 2020, un percentatge que afectaria 130.000 turismes, furgonetes i camions que no disposen de l’etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT) per ser massa contaminants. 

La xifra del parc mòbil afectat ha sortit d’un estudi de Racc, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que ha identificat un total de 176.365 vehicles que han passat per 31 punts estratègics de la zona en els quals s’ha avaluat la seva tipologia, antiguitat, energia utilitzada i emissions. L’estudi es va dur a terme entre els mesos de març i maig d’aquest any i va identificar 79.769 automòbils en les principals vies ràpides metropolitanes (45,2%) i 90.871 en l’àmbit urbà (51,5%), a més d’altres 5.725 en zones concretes.

El dièsel, majoritari 

Segons l’estudi, el dièsel és el combustible majoritari i els híbrids comencen a tenir importància en l’àmbit urbà, mentre que la presència de vehicles elèctrics és encara «testimonial». A més, a través de les emissions de 92.365 vehicles del total d’identificats, l’informe determina que els vehicles amb distintiu ambiental de la DGT estalvien entre un 32% i un 80% de les emissions de NO2, i entre un 69% i un 94% de les emissions de PM, respecte als vehicles sense etiqueta.

Temas

Comentarios

Lea También