El 56.795 de La Grossa cau a Vilassar de Mar i Campdorà

Els altres quatre premis importants van recaure en els números 64.773, 75.182, 32.695 i 68.211. En total es van repartir més de 21 milions d’euros, la xifra més elevada d’aquesta rifa catalana

01 enero 2018 15:01 | Actualizado a 01 enero 2018 15:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El primer premi de La Grossa de Cap d’Any, dotat amb 100.000 euros per bitllet, va recaure en el número 56.795, venut a l’estanc L’As de Vilassar de Mar i al petit municipi de Campdorà, al Gironès. 

El sorteig es va realitzar el passat diumenge, darrer dia de l’any passat, als estudis de TV3, i la cadena el va emetre en directe a les 12.00 hores de la mà dels presentadors Lluís Marquina i Candela Figueras, i amb la participació de la corredora de muntanya Núria Picas, l’actriu Sílvia Bel, l’actor Xisco Segura, i el cantant Santi Balmes. 

També es van repartir altres quatre grans premis que van anar a parar a diverses poblacions de les quatre províncies catalanes, i a través d’internet, per la qual cosa van quedar distribuïts per tot el territori de Catalunya. 

El segon premi, 64.773, va ser un dels més repartits, i va premiar amb 32.500 euros per bitllet les poblacions barcelonines de Terrassa, Martorell, l’Ametlla del Vallès i Vic.

En total es van repartir més de 21 milions d’euros, la xifra més elevada de la història d’aquesta loteria catalana. Cal recordar que els premis es podran cobrar fins al 31 de març en els punts de venda habituals, mentre que els números que s’haguessin comprat per internet es cobraran automàticament a través dels comptes que es van utilitzar per adquirir els bitllets. 

Premis menors

El tercer premi, dotat amb 15.000 euros per bitllet, va ser el 75.182, que es va vendre en un estanc de Lleida i en un bar de la petita població de Menàrguens, d’uns 800 habitants, ubicat a la Noguera. 

El quart premi de La Grossa de Cap d’Any, el 32.695, també va ser molt repartit i va premiar amb 5.000 euros per bitllet un estanc de Barcelona, un supermercat de Figueres, i una estació de servei de Vallfogona de Balaguer, a banda de les vendes per internet. 
El cinquè premi, de 2.500 euros per bitllet, va ser el 68.211, que es va repartir entre Calaf, Barcelona i Falset. 

També tenen premi les terminacions dels cinc números guanyadors, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells, i els números que tinguin les tres primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb els tres primers dígits de qualsevol dels cinc grans premis. 
La població de Campdorà, que només té 200 habitants i on es va vendre el primer premi, repeteix protagonisme, ja que l’any passat va rebre el segon premi íntegrament. La propietària del restaurant on es van vendre els bitllets de La Grossa, Nuri Barceló, va explicar a TV3 que havia repartit uns 8 milions d’euros, i considerà que tenen sort perquè venen els números «amb il·lusió» i també «per casualitat de la vida». 

Una de les entitats beneficiades per aquest primer premi van ser Els Pastorets de L’Ametlla de Merola, un municipi barceloní de 200 habitants que va comprar 1.000 participacions del número, per la qual cosa cadascuna de les persones que van jugar-hi rebran uns 6.800 euros. Un dels membres dels Pastorets, Mateu Fité,  explicà en declaracions a TV3 que utilitzaran els diners per acabar la rehabilitació del teatre on actuen, i celebrà la seva sort: «Ha estat un miracle que ens hagi tocat La Grossa», va dir. 

Comentarios
Multimedia Diari