El Col·legi de Periodistes condemna l'escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu del Vallenc

L'AMIC i l'ACPC donen suport al setmanari i el grup Barnils denuncia les "intolerables pressions als mitjans" per frenar l'1-O

 

09 septiembre 2017 15:12 | Actualizado a 09 septiembre 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu del setmanari El Vallenc ha provocat el rebuig del sectors periodístics professionals. El col·legi de Periodistes ha condemnat els "registres a les redaccions" tot recordant que la informació i el periodisme són un "dret fonamental per a la democràcia". També s'hi ha pronunciat l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), que ha titllat d'"incomprensible" l'escorcoll i ha mostrat el seu suport a l'editor de la publicació, que també és president de l'ACPC. Per la seva part el grup Barnils ha denunciat a través de les xarxes les "intolerables pressions als mitjans per frenar el referèndum de l'1-O."

També s'ha pronunciat contra els escorcolls l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal. En un comunicat, l'entitat presidida per Francesc Fàbregas, editor del setmanari El Vallenc, ha reclamat "màxim respecte" per a la llibertat d'informació i d'expressió; per al secret professional i per a la presumpció d'innocència de l'editor.

Comentarios
Multimedia Diari