Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El FMI veu "preocupant" la situació a Catalunya i urgeix les dues parts a negociar

Maurice Obstfeld espera que "les parts no actuïn de manera precipitada, i negociïn. Hi ha molts beneficis potencials en les dues parts si ho fan"

EFE

Whatsapp
La seu del FMI, en Washington. FOTO: GETTY IMAGES

La seu del FMI, en Washington. FOTO: GETTY IMAGES

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha reconegut avui que la situació a Espanya és "preocupant" a causa de les tensions polítiques a Catalunya, i ha instat les dues parts que "no actuïn de manera precipitada" i "negociïn".

"La situació a Espanya per descomptat és preocupant, ja que causa molta incertesa tant per a l'economia catalana i espanyola", ha subratllat Maurice Obstfeld, economista cap de l'FMI en la presentació de l'informe de Perspectives Econòmiques Mundials.

Obstfeld ha afegit que el que es pot esperar és que "les parts no actuïn de manera precipitada, i negociïn. Hi ha molts beneficis potencials en les dues parts si ho fan".

Preguntat sobre possibles efectes més enllà d'Espanya de prolongar-se la incertesa política, l'economista cap de l'FMI ha apuntat que "sí, hi hauria contagi a la resta d'Europa".

L'FMI ha mantingut avui les previsions de creixement econòmic per a Espanya en el 3,1% per a aquest any, i va elevar lleument les de 2018 al 2,5%.

El cap de l'Executiu català, Carles Puigdemont, compareixerà avui davant els diputats autonòmics catalans enmig d'una gran expectació davant la possibilitat que faci una declaració unilateral d'independència, després del referèndum il·legal d'autodeterminació del passat 1 d'octubre.

Des de la política i l'àmbit empresarial s'han incrementat als últims dies les crides a Puigdemont perquè abandoni el seu projecte de declarar unilateralment la independència, amb una onada de sortides d'empreses que han traslladat els seus domicilis fiscals fora de Catalunya davant els dubtes sobre les conseqüències d'aquesta eventual declaració d'independència. 

Temas

Comentarios

Lea También