El Govern assegura que el 73% de les meses estan operatives i crida a votar

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, també ha demanat 'serenitat'

01 octubre 2017 09:44 | Actualizado a 01 octubre 2017 09:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha cridat avui a votar i a "defensar de forma cívica i pacífica el dret fonamental a vot", i ha asseverat que el 73% de les meses electorals estan funcionant.
Turull ha comparegut avui en roda de premsa, per segona vegada, a l'International Press and Broadcasting Center gestionat pel grup privat de comunicació Mediapro, en el qual ha fet una crida que "la ciutadania segueixi com fins ara, defensant de forma cívica i pacífica el seu dret fonamental a votar".
Ha anunciat que "el 73% de les meses electorals estan obertes i estan funcionant", cosa que ha dit que correspon a 4.561 meses.

El conseller ha demanat "serenitat" i ha indicat que, encara que es vegin "imatges de l'època de blanc i negre" en algunes actuacions policials contra centres de votació, ha subratllat que "la majoria de col·legis estan funcionant" malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional.
I malgrat els incidents ha subratllat que "defensar la democràcia sempre val la pena" i ha rebutjat "rendir-se davant la violència d'Estat".
També ha demanat "paciència" als votants, perquè s'estan produint a més "atacs i bloquejos informàtics constants" al sistema per anotar els vots: "Fàcil no ens ho posen", ha dit.

En aquest sentit, ha explicat que els membres de les meses tenen un telèfon per contactar amb l'assistència tècnica de la Generalitat, que va donant solucions als problemes

Comentarios
Multimedia Diari