El Govern central convoca oposicions a professor a Catalunya per cobrir 2.000 places

Aquesta convocatòria és "un gest de reconeixement, tranquil·litat i garanties" del Ministeri d'Educació als opositors 

28 noviembre 2017 16:12 | Actualizado a 28 noviembre 2017 16:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, ha anunciat que el Govern central llançarà aquest dimecres 29 de novembre la convocatòria d'oposicions per cobrir 2.000 places de professors, després d'assumir les competències educatives, com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució

Aquestes places van ser anunciades a l'octubre del 2016 pel llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el seu discurs al Debat de Política General de Catalunya. 

Les proves s'iniciaran a l'abril del 2018 i les sol·licituds han de presentar-se de l'1 al 20 de desembre, segons ha informat Marín en l'entrega dels Premis anuals d'AECOC als millors treballs acadèmics i periodístics. 

Així mateix, ha indicat que aquesta convocatòria és "un gest de reconeixement, tranquil·litat i garanties" del Ministeri d'Educació als opositors, després que li hagi "tocat" assumir les competències educatives d'aquesta comunitat autònoma. També ha assenyalat que espera que la resta d'administracions facin el mateix i convoquin oposicions per al proper any. 

Aquesta convocatòria és "un gest de reconeixement, tranquil·litat i garanties" del Ministeri d'Educació als opositors

Es tracta de les places incloses en l'oferta parcial d'ocupació pública per a l'any 2017, entre les quals figuren 1602 places per a Educació Secundària (223 de Matemàtiques, 201 d'Anglès, 171 de Llengua Espanyola i Literatura, 163 de Geografia i Història, 136 de Llengua Catalana, 121 de Biologia i Geologia, 111 de Física i Química i 107 d'Orientació Educativa); 373 per a Primària i Infantil (205 d'Anglès,110 de Música i 58 d'Audició i Llenguatge) i, la resta, destinades a Escoles Oficials d'Idiomes (14) i d'Arts Plàstiques i Disseny (11). 

Aquest any s'ha celebrat a Catalunya el concurs d'oposició per a l'ingrés de professors en Formació Professional pel qual es van convocar 300 places i es van presentar 3.300 aspirants. Actualment els seleccionats es troben en la fase de pràctiques amb estada de sis mesos als centres educatius.  

Comentarios
Multimedia Diari