Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Govern central convoca oposicions a professor a Catalunya per cobrir 2.000 places

Aquesta convocatòria és "un gest de reconeixement, tranquil·litat i garanties" del Ministeri d'Educació als opositors 

Diari de Tarragona

Whatsapp

El secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, ha anunciat que el Govern central llançarà aquest dimecres 29 de novembre la convocatòria d'oposicions per cobrir 2.000 places de professors, després d'assumir les competències educatives, com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució

Aquestes places van ser anunciades a l'octubre del 2016 pel llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el seu discurs al Debat de Política General de Catalunya. 

Les proves s'iniciaran a l'abril del 2018 i les sol·licituds han de presentar-se de l'1 al 20 de desembre, segons ha informat Marín en l'entrega dels Premis anuals d'AECOC als millors treballs acadèmics i periodístics. 

Així mateix, ha indicat que aquesta convocatòria és "un gest de reconeixement, tranquil·litat i garanties" del Ministeri d'Educació als opositors, després que li hagi "tocat" assumir les competències educatives d'aquesta comunitat autònoma. També ha assenyalat que espera que la resta d'administracions facin el mateix i convoquin oposicions per al proper any. 

Aquesta convocatòria és "un gest de reconeixement, tranquil·litat i garanties" del Ministeri d'Educació als opositors

Es tracta de les places incloses en l'oferta parcial d'ocupació pública per a l'any 2017, entre les quals figuren 1602 places per a Educació Secundària (223 de Matemàtiques, 201 d'Anglès, 171 de Llengua Espanyola i Literatura, 163 de Geografia i Història, 136 de Llengua Catalana, 121 de Biologia i Geologia, 111 de Física i Química i 107 d'Orientació Educativa); 373 per a Primària i Infantil (205 d'Anglès,110 de Música i 58 d'Audició i Llenguatge) i, la resta, destinades a Escoles Oficials d'Idiomes (14) i d'Arts Plàstiques i Disseny (11). 

Aquest any s'ha celebrat a Catalunya el concurs d'oposició per a l'ingrés de professors en Formació Professional pel qual es van convocar 300 places i es van presentar 3.300 aspirants. Actualment els seleccionats es troben en la fase de pràctiques amb estada de sis mesos als centres educatius.  

Temas

Comentarios

Lea También