Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Govern espanyol dóna per anul·lat el referèndum amb el bloqueig del recompte telemàtic de vots

 Destaca que ni els convocants han respectat la suposada jornada de reflexió 
 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge exterior de la seu del CTTI a l'Hospitalet de Llobregat on ha entrat la Guàrdia Civil aquest 30 de setembre del 2017.

Imatge exterior de la seu del CTTI a l'Hospitalet de Llobregat on ha entrat la Guàrdia Civil aquest 30 de setembre del 2017.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que el referèndum ja ha estat "anul·lat" per l'Estat de Dret amb el bloqueig del sistema que podria utilitzar-se per al recompte de vot i ha criticat que els organitzadors de la consulta ni tan sols han respectat la suposada jornada de reflexió prèvia al vot i segueixen celebrant actes de campanya durant aquest dissabte. 

"A diferència de les 35 consultes que s'han celebrat a Catalunya des de l'any 1977, aquesta és la primera en què tampoc es respecta la jornada de reflexió perquè diversos dels seus promotors estan fent campanya", ha assenyalat. 

El ministre ha destacat el bloqueig per part de la Guàrdia Civil de les instal·lacions del Centre Tecnològic i Telemàtic de la Generalitat de Catalunya com un "cop més" a l'organització de la convocatòria il·legal de l'1-O, i ha explicat que això impossibilita el recompte telemàtic dels vots que s'emetin durant la jornada en cas de celebrar-se la votació. 

El ministre ha subratllat que aquest bloqueig es desenvolupa dins del marc estricte de la llei i amb ordre judicial: "Amb aquesta actuació se segueix posant en relleu una cosa que diem des de fa temps, que és que aquest referèndum il·legal organitzat per la Generalitat ja ha estat anul·lat per l'Estat de Dret", ha manifestat en declaracions als mitjans des del Palau de la Moncloa. 

El portaveu del Govern ha posat l'accent que la consulta no compta amb "cap suport internacional", li falta la sindicatura electoral, les paperetes oficials, la llista de cens, la constitució de la taula i el recompte telemàtic de vots. 

Temas

Comentarios

Lea También