Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El "Govern legítim" de Catalunya denuncia un "judici polític" contra Puigdemont i els exconsellers

A través d'un comunicat, l'executiu destituït pel 155 confirma que una part dels consellers aniran a l'Audiència Nacional i uns altres es quedaran a Brussel·les

EFE

Whatsapp
El president Carles Puigdemont abans de la roda de premsa d'ahir a Brusel·les. FOTO: ACN

El president Carles Puigdemont abans de la roda de premsa d'ahir a Brusel·les. FOTO: ACN

El Govern "legítim" ha lamentat aquest dimecres que s'enfronti a un "judici polític" i ha assegurat que "entoma" les possibles penes de presó "com una denúncia de la situació que viu la democràcia a l'estat espanyol i com un crit a favor de la llibertat del nostre poble". En un comunicat al qual ha tingut accés l'ACN, el Govern destituït pel 155 denuncia la "desproporció" de les penes demanades pel fiscal i recorda que són equivalents a delictes com l'assassinat o el terrorisme. Tots els membres del Govern estan acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. El comunicat explica que una part dels consellers aniran aquest dijous a l'Audiència Nacional a declarar com a "denúncia de la manca de garanties del sistema judicial espanyol i de la seva voluntat de perseguir idees polítiques". Mentre que un altre grup de consellers es quedarà a Brussel·les per tal de denunciar el "judici polític" davant la comunitat internacional i emplaçar Europa a afrontar una solució dialogada al conflicte.

Al text, el Govern "legítim" de la Generalitat afirma que afronta les citacions judicials de l'Audiència Nacional en els termes que ahir va anunciar el president Puigdemont. I davant les citacions decretades per la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, els membres del Govern afirmen que s'emmarquen en un sumari "sense fonament jurídic" que "només busca castigar idees". Per això afirmen: "Estem davant d'un judici polític".

També subratllen la "desproporció" de les penes demanades pel fiscal, que recorden que està reprovat pel congrés espanyol, "equivalents" a delictes com l'assassinat o el terrorisme. A parer del "Govern legítim", aquesta "desproporció" demostra "que estem davant d'un judici polític efectuat al dictat del govern de l'Estat espanyol".

I sobre la fórmula que els consellers cessats utilitzaran per afrontar la declaració davant l'Audiència Nacional, expliquen que uns consellers anirien a l'Audiència Nacional "com a denúncia de la manca de garanties del sistema judicial espanyol i de la seva voluntat de perseguir idees polítiques" i que un altre grup es queda a Brussel·les per "denunciar davant la comunitat internacional" el "judici polític", i per "emplaçar molt especialment a Europa" a afrontar una solució "dialogada" al conflicte.

També afirmen que "en cap cas" els consellers i el president que es queden a Brusel·les preveuen "eludir" la justícia, sinó que "justament la reclamen i respondran a unes citacions, que han arribat d'un dia per l'altre, d'acord amb els mecanismes que ja estan previstos a la Unió Europea en aquestes circumstàncies".

Finalment apunten que el "compromís" del govern amb la defensa dels drets i les llibertats del poble català és "total". I reblen: "Entomem les penes de presó que ens esperen com una denúncia de la situació que viu la democràcia a l'Estat espanyol i com un crit a favor de la llibertat del nostre poble".

Comunicat íntegre del "Govern legítim"

El Govern legitim de la Generalitat de Catalunya afronta les citacions judicials de l'Audiència Nacional en els termes que ahir va anunciar el President Puigdemont.

Davant les citacions decretades per la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela contra el govern de la Generalitat, volem recordar:

a) que aquestes citacions s'emmarquen en un sumari sense fonament jurídic que només busca castigar idees. Estem davant d'un judici polític.

b) La desproporció de les penes demanades pel fiscal, reprovat pel congrés espanyol, equivalents a delictes com l'assasinat o el terrorisme, demostren que estem davant d'un judici polític efectuat al dictat del govern de l'Estat Espanyol.

c) El President de la Generalitat de Catalunya ahir ja va explicar quina seria la fòrmula en la que els consellers del seu govern afrontarien aquesta declaració.

--Puigdemont va explicar que uns consellers anirien a l'Audiència Nacional a declarar com a denúncia de la manca de garanties del sistema judicial espanyol i de la seva voluntat de perseguir idees polítiques. 
--Al mateix temps, un altre grup de consellers es quedaran a Brusel·les per tal de denunciar davant de la comunitat internacional aquest judici polític i emplaçar molt especialment, a Europa a afrontar una solució dialogada al conflicte.
--En cap cas els consellers i el President que es queden a Brusel·les contemplen eludir la justícia sinó que justament la reclamen, i respondran a unes citacions, que han arribat d'un dia per l'altre, d'acord amb els mecanismes que ja estan previstos a la Unió Europea en aquestes circumstàncies.

d) El compromís d'aquest govern en la defensa dels drets i les llibertats del poble català és total. Entomem les penes de presó que ens esperen com una denúncia de la situació que viu la democràcia a l'Estat Espanyol i com un crit a favor de la llibertat del nostre poble.

Temas

Comentarios

Lea También