El Govern no accepta el control estatal dels Mossos d'Esquadra i estudia una resposta jurídica

Forn argumenta que aquesta "ingerència de l'Estat se salta tots els òrgans que el marc jurídic disposa per coordinar la seguretat a Catalunya"

23 septiembre 2017 13:44 | Actualizado a 23 septiembre 2017 13:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de l'Interior, Joaquim Forn, ha explicat aquest dissabte que els Mossos d'Esquadra han traslladat a l'Estat que "no poden acceptar que, sota el paraigua de la coordinació, es pretengui dirigir el cos". "El major ha expressat la voluntat del cos de no acceptar la coordinació del representant de l'estat espanyol", ha apuntat Forn en una declaració institucional. El conseller ha titllat aquesta actuació "d'ingerència" i ha advertit que "això se salta tots els òrgans que el marc jurídic disposa per coordinar la seguretat a Catalunya". També ha apuntat que els serveis jurídics del Departament d'Interior estan estudiant aquesta instrucció per donar una resposta jurídica.

Després de la reunió mantinguda a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya on l'Estat ha anunciat la seva intenció de controlar els Mossos d'Esquadra, Forn ha comparegut en una breu declaració institucional on ha apuntat que el Govern no accepta aquesta "ingerència" de l'Estat, que pretén "dirigir els operatius policials a través d'un alt càrrec del Ministeri", una intervenció que ha comparat amb la que s'ha fet amb les finances de la Generalitat. 

Forn ha explicat que el major, Josep Lluís Trapero, ha traslladat als representants de l'Estat "la voluntat del cos de no acceptar la coordinació del representant de l'estat espanyol". "Demanem molta tranquil·litat, perquè el cos de Mossos d'Esquadra no renunciarà mai a exercir les competències que li són pròpies", ha afegit el conseller, que ha indicat que ara els serveis jurídics del Departament estudien la instrucció per donar-hi una "resposta jurídica".

Ha recordat que ell mateix ja va avançar ahir que l'Estat pretenia dirigir la policia catalana des de l'Estat, un fet que ha titllat d'"inacceptable", perquè Catalunya "ja disposa d'organismes per coordinar tècnicament els cossos policials en el marc de la Junta de Seguretat". Així ho ha transmès el major durant la reunió, en la qual ha participat els Mossos, les forces de seguretat de l'Estat i la Guàrdia Urbana. En aquest punt, Forn ha denunciat que, per segona vegada, ha pres part en la mateixa el director de gabinet de coordinació i estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos

Comentarios
Multimedia Diari