El PDeCAT titlla de ‘miserable’ la campanya de la CUP per a l’1-O

Els cupaires proposen ‘escombrar’ el rei, Mariano Rajoy i Artur Mas de Catalunya. Criden a desobeir l’Estat i adverteixen que el procés independentista ‘serà conflictiu’

11 agosto 2017 16:20 | Actualizado a 11 agosto 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’extrema esquerra independentista ha posat en marxa la seva campanya per emprendre la recta final cap al referèndum a cop d’escombra. Sota el lema ‘Autodeterminació, desobediència, Països Catalans: escombrem-los’, la CUP, juntament amb les organitzacions juvenils Arran, Endavant i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), van presentar ahir a Barcelona el cartell amb el qual pretenen incentivar la participació ciutadana l’1 d’octubre.

En la il·lustració per defensar el ‘sí’, apareix una dona escombrant, entre d’altres, a Felip VI, Mariano Rajoy, Artur Mas, José María Aznar, Jordi Pujol, el cardenal Rouco Varela, Florentino Pérez o la presidenta del Banco Santander, Ana Patricia Botín. 

Durant l'acte de presentació del cartell, l'esquerra independentista va defensar la necessitat de "desobeir" a l'Estat

Una imatge, inspirada en els pòsters clàssics soviètics, amb la qual els anticapitalistes pretenen visualitzar el desig de fer fora a totes les estructures del poder polític, econòmic i social, que van qualificar de «discriminatòries». Des de la monarquia a l’Església catòlica, passant per la banca o els partits tradicionals, aquests últims com a sinònim de corrupció. És en aquesta classificació on situen, en concret, al PP i a l’antiga Convergència, dues formacions esquitxades per nombrosos casos de corrupció que estan en els tribunals, com la caixa B, el cas Palau o el del 3%.

Durant l’acte, encapçalat per la portaveu de la CUP al Parlament  Anna Gabriel i la diputada Mireia Vehí, l’esquerra independentista va fer una crida a favor de la consulta i va defensar la necessitat de «desobeir» a l’Estat per no acatar «lleis injustes». 

Els sobiranistes van desmentir, a més, el Govern de Carles Puigdemont sobre que en el procés independentista es passarà «de la llei a la llei» i van augurar un escenari conflictiu per al qual, van insistir, estan «preparats». 

Les representants de la CUP i la resta de plataformes van afirmar que no acceptaran les imposicions ni les ingerències de l'Estat

Després d’advertir que l’Estat té armes per impedir la celebració del referèndum, les representants de la CUP i de la resta de plataformes van afirmar que no acceptaran les seves imposicions ni ingerències. «Només desobeint les seves prohibicions i impulsant processos de mobilització popular serà possible acumular la força política necessària per possibilitar que es construeixi una nova república més lliure i més justa», van defensar. 

Gabriel va carregar contra Rajoy, que dimecres va convidar a aïllar els «extremistes i radicals» que estan condicionant el Govern, en al·lusió al partit anticapitalista. «Sorprendria, seria notícia, que Rajoy fes valoracions intel·ligents», va reblar.

El coordinador del PDeCAT, David Bonvehí, va tuitejar: «Posar en el mateix sac Mas i Rajoy és miserable. Un condemnat per demòcrata, l’altre cap d’un Estat que persegueix les idees. Feu pena». I el president del PPC, Xavier García Albiol, va dir a Twitter: «El feixisme de la CUP al natural. Qui no pensa com ells, fora! CUP, també ens posareu un braçalet? Sou una vergonya».

Comentarios
Multimedia Diari