El PSC reclama que el 25% del pressupost a Salut es destini a l'atenció primària perquè sigui 'forta' i amb recursos

Els socialistes volen que part dels fons europeus per a la reconstrucció vagin a crear i consolidar la primària

03 agosto 2020 09:40 | Actualizado a 03 agosto 2020 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els PSC ha reclamat que el 25% net del pressupost total destinat a Salut es dediqui a l'atenció primària perquè pugui ser "forta i amb recursos suficients", d'acord amb les recomanacions de l'OMS. Segons la diputada socialista Assumpta Escarp a Catalunya "estem molt lluny" d'aquest percentatge i ha lamentat el "greu impacte" que han tingut les retallades al llarg dels anys.

En aquest sentit, ha criticat que aquest estiu "s'han tornat a tancar consultoris, s'han reduït serveis als CAPS i les zones amb més afluència no s'han reforçat, com si no hagués passat res". "Els professionals estan cansats i decebuts", ha avisat.

Escarp ha demanat, a més, que part dels recursos dels fons europeus per a la reconstrucció es dediquin a la primària.

"Una crisi de salut pública com la que estem patint només es pot abordar des de la salut comunitària", ha insistit Escarp, que ha apostat per una primària "forta, vertebradora, amb recursos humans i materials suficients i canvis estructurals" perquè pugui ser "porta d'entrada al sistema de salut de Catalunya".

Segons Escarp, la crisi del coronavirus ha posat "en primer pla" la necessitat de tenir una atenció primària forta i amb reconeixement dins del sistema. De fet, ha recordat que va ser precisament la primària que primer va detectar els casos de coronavirus i els seus professionals "van ser els primers en contagiar-se".

Comentarios
Multimedia Diari