El PSC vol acostar els polítics presos a Catalunya però no en demana la seva llibertat

Els socialistes acorden presentar textos alternatius a les mocions que els partits independentistes vulguin votar als ajuntaments

13 marzo 2018 10:28 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El PSC vol mantenir perfil propi amb el procés sobiranista. Per això, la direcció nacional dels socialistes ha donat indicacions als grups municipals perquè intentin contrarestar les mocions que presentin els partits independentistes sobre els «presos polítics»: Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixat i Jordi Sànchez. L’objectiu és mostrar el «respecte a la llei» però, a la vegada, marcar distàncies amb el PP i Ciutadans demanant l’acostament dels presos.   

En un document al qual ha tingut accés el Diari, recentment la secretaria d’organització del PSC ha fet arribar una proposta de moció als representants del partit als ajuntaments que porta per títol «moció a favor del respecte a les decisions judicials i sobre l’apropament dels presos». 

La direcció nacional ha enviat un model de text  a tots els grups municipals del PSC

En el preàmbul, el text indica: «La decisió de l’Audiència Nacional per la qual es van dictar mesures cautelars de privació de llibertat per a l’exvicepresident i l’exconseller del Govern de la Generalitat i per als expresidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional de Catalunya, han de ser escrupolosament respectades per tothom en el marc del nostre Estat de Dret, Social i Democràtic». 

Així mateix, els socialistes consideren que «atenent aquesta decisió judicial, cap d’ells és un pres polític perquè Espanya és un Estat que respecta la llibertat política i la separació de poders, així com els drets democràtics i civils de tots els seus ciutadans i ciutadanes estan protegits per la llei i per l’ordenament jurídic avalats per la Constitució, de la qual ens vam dotar democràticament».   

Roc Muñoz (PSC): "Respectem l'autonomia local de cada grup municipal per presentar aquesta moció"

«Decisió desproporcionada»
Tot i respectar les decisions judicials, el PSC afegeix: «No obstant això, tot respectant absolutament aquesta decisió judicial, creiem que la presó preventiva és desproporcionada en el cas que ens ocupa». Per això, en l’apartat de l’adopció d’acords, proposen: «Respectar la independència del poder Judicial i dels seus jutges en el marc del nostre Estat de Dret» i «sol·licitar que les mesures cautelars imposades a l’ Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez les puguin acomplir en centres penitenciaris catalans». 

El primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, Roc Muñoz, indica que l’objectiu del document és «deixar clar que a Espanya no hi ha presos polítics, ja que estem parlant d’un Estat de Dret», si bé reconeix que es tracta d’una matèria en què respecten «l’autonomia local de cada municipi». En aquesta línia, Muñoz assegura que, en principi, la idea dels socialistes és la de no presentar mocions en aquest sentit per iniciativa pròpia, sinó que el redactat proposat es faci servir per negociar les proposicions dels partits independentistes. 

Comentarios
Multimedia Diari