El PSOE espera que el Govern acordi demà la intervenció de TV3 i els Mossos

L'exministra Carmen Calvo confia en que el PSOE pugui donar la seva benedicció a totes les mesures que el Govern de Rajoy aprovi

20 octubre 2017 09:04 | Actualizado a 20 octubre 2017 09:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El PSOE espera que les mesures que aprovi demà el Consell de Ministres per aplicar l'article 155 afectin els Mossos d'Esquadra i el canal autonòmic TV3 i que la seva aplicació sigui "eficaç" i no produeixi novament una situació "caòtica" com, segons el seu parer, va ser la de l'1 d'octubre.

Així ho ha assenyalat a Antena 3 l'exministra Carmen Calvo, actual secretària d'Igualtat dels socialistes i experta en Dret Constitucional, que ha negociat durant "moltes hores" amb l'Executiu de Rajoy el paquet de mesures que demà aquest remetrà al Senat.

Després de subratllar que espera sobretot que aquestes mesures siguin "equilibrades, però eficaces", Calvo ha admès que "evidentment podrien afectar" els Mossos i TV3, a més dels comptes de la Generalitat, amb la finalitat de "tornar a la legalitat, a la normalitat i la tranquil·litat institucional perquè els catalans tornin a les urnes".

Calvo ha admès que "evidentment podrien afectar" els Mossos i TV3, a més dels comptes de la Generalitat

Per als socialistes, l'aplicació pràctica de l'article 155 significa "reposar la tranquil·litat per anar a unes eleccions" i, segons ha explicat Calvo, han esmerçat "moltes hores de treball i d'afinar moltes qüestions" per aconseguir que el Govern ho entengui així també.

Per això, Calvo confia en que el PSOE pugui donar la seva benedicció a totes les mesures que el Govern de Rajoy aprovi demà, sense oblidar que fins que el ple del Senat no les aprovi a final d'aquest mes pot evitar-se in extremis la seva posada en pràctica.

Sobre això, la dirigent socialista ha recalcat a la Ser que "fins que es voti en el ple hi ha moltes hores, hi ha molts dies, hi ha finestres" per revertir la situació si el president Puigdemont volgués i que els socialistes "no perdran ni un minut de temps per intentar" que així sigui. 

Comentarios
Multimedia Diari