Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Senat convida a Puigdemont a comparèixer dijous a la tarda o divendres al matí

El president del Senat ha remès un burofax al president de la Generalita en el qual li comunica el termini per presentar al·legacions a l'aplicació de l'article 155

Europa Press

Whatsapp
Sessió constitutiva de la comissió conjunta del Senat que tramitarà les mesures de l'article 155. FOTO: EFE

Sessió constitutiva de la comissió conjunta del Senat que tramitarà les mesures de l'article 155. FOTO: EFE

El president del Senat, Pío García-Escudero, ha remès un burofax al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el qual li comunica el termini per presentar al·legacions a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i el convida a defensar-les personalment a la cambra.

L'escrit ha estat remès aquest mateix matí a Puigdemont després de la reunió de la Junta de Portaveus del Senat i de la sessió constitutiva de la comissió "ad hoc" creada per tramitar les mesures que el Govern espanyol vol aplicar a l'empara d'aquest article.

García-Escudero li comunica que disposa fins dijous a les 10,00 hores per presentar els "antecedents, dades i al·legacions que consideri pertinents" i a designar, "si ho estima procedent", la persona "que assumeixi la representació a aquests efectes", d'acord amb l'article 189 del Reglament.

També li explica que la Mesa d'aquesta comissió conjunta "ha manifestat el seu criteri favorable a que Sa Excel·lència, si ho considera oportú, pugui intervenir-hi", això sí, en la sessió convocada per al mateix dijous a les 17,00 hores, i sempre d'acord amb el Reglament de la cambra.
De la mateixa manera, li recorda que la Junta de Portaveus del Senat ha manifestat avui el seu criteri favorable per tal que "pugui intervenir" si ho creu convenient en la sessió plenària que divendres que ve 27, a partir de les 10,00 hores, abordarà el debat i votació de les mesures proposades per l'Executiu a partir del dictamen que la vigília emeti la comissió creada des d'avui amb aquest propòsit.

Pío García-Escudero adjunta al seu escrit un document amb les mesures proposades pel Govern, entre les quals figura la destitució del propi Puigdemont i de tot el seu Govern, i que per posar-se en marxa precisen del suport de la majoria absoluta del Senat, cosa que l'Executiu té garantida amb el suport del PP, PSOE i Ciutadans. 

Temas

Comentarios

Lea También