El Suprem rebutja excarcerar Joaquim Forn malgrat les 'raons humanitàries'

En un anàlisis de salut li va aparèixer la tuberculina, que és la prova utilitzada per diagnosticar si existeix infecció tuberculosa

22 marzo 2018 13:21 | Actualizado a 22 marzo 2018 13:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dijous, malgrat la petició de la Fiscalia, posar en llibertat l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, que compleix presó preventiva des del 2 de novembre a la presó d'Estremera (Madrid) per la causa del procés sobiranista.

El Ministeri Públic havia sol·licitat en la vista d'apel·lació que se l'excarcerés sota fiança de 100.000 euros. 

La Fiscalia va sol·licitar l'excarceració per "raons humanitàries" a causa de "l'aparició de la tuberculina", que és la prova utilitzada per diagnosticar si existeix infecció tuberculosa.

Ho va fer durant la vista celebrada aquest dimarts a porta tancada en la qual la defensa de Forn va argumentar igualment a favor de l'anul·lació de la mesura cautelar que pesa sobre l'exmandatari des del passat 2 de novembre. 

Fonts d'Institucions Penitenciàries ja van indicar que Forn "no té tuberculosis", sinó que "el test de Mantoux o test de la tuberculina" al qual va ser sotmès a la presó d'Estremera en la qual està intern va revelar que Forn ha tingut "contacte en algun moment de la seva vida, possiblement en la infantesa, amb el bacil de la tuberculosi", la qual cosa no significa que pateixi la malaltia.

La Fiscalia també va al·legar que Forn va renunciar el passat 24 de gener a l'acta de diputat "com a mostra de la seva intenció manifesta de cessament la seva activitat política i, amb això, nul impacte del risc de reiteració delictiva", així com la falta de reiteració delictiva derivada de les seves manifestacions i actuacions des que es va iniciar el compliment de la mesura cautelar" de presó provisional".

Malgrat tot això la sala ha considerat que es mantenen les raons que aconsellen la seva permanència a la presó preventiva. 
 

Comentarios
Multimedia Diari