Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Catalunya Tribunals

El TC no suspèn el vot delegat de Puigdemont i Comín

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat per Cs contra els acords de la Mesa del Parlament

Europa Press

Whatsapp
Carles Puigdemont. Foto: ACN

Carles Puigdemont. Foto: ACN

Tot i això, el tribunal de garanties «no aprecia la urgència excepcional» al·legada pel partit taronja per adoptar la mesura «cautelaríssima» de suspendre aquests acords mentre es resol sobre el fons.

Sí que accepta no obstant això estudiar la possibilitat de fer-ho més endavant, per la qual cosa obre peça separada de suspensió i concedeix un termini de tres dies al Ministeri Fiscal i al recurrent perquè efectuïn al·legacions sobre aquest tema.

En el seu recurs, Ciutadans defensava que els acords de la Mesa que permet el vot delegat dels investigats per rebel·lió que van fugir de la Justícia són contraris al Reglament del Parlament i «incomplidors de les taxatives determinacions del Tribunal Constitucional». 

Recorda també que l’acte de l’Alt Tribunal del 27 de gener, que especificava que «els membres de la Cambra sobre els quals pesi una ordre judicial de crida i cerca i ingrés a la presó no podran delegar el vot en altres parlamentaris».

La providència dictada ahir dimarts pel Tribunal Constitucional argumenta que «el recurs planteja un problema que afecta una faceta d’un dret fonamental susceptible d’empara sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal».

Temas

Comentarios

Lea También