El comissari Miquel Esquius, nou número dos dels Mossos d'Esquadra

Ocupa la vacant que va deixar Ferran López al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial quan va ser designat nou cap de la policia catalana en substitució del major Josep Lluís Trapero

13 noviembre 2017 18:12 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comissari Miquel Esquius ha estat nomenat avui nou número dos dels Mossos d'Esquadra, i ocupa la vacant que va deixar Ferran López al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial quan va ser designat nou cap de la policia catalana en substitució del major Josep Lluís Trapero.

Segons ha avançat Ser-Barcelona i han confirmat a Efe fonts de la policia catalana, Esquius, fins ara al capdavant de la Comissaria General de Mobilitat, serà un dels dos números dos que tenen els Mossos, juntament amb Joan Carles Molinero, cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Esquius ocuparà la vacant que va deixar a la Comissaria Superior de Coordinació Territorial el nou cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Ferran López, quan el passat 28 d'octubre va ser elegit per substituir el major Trapero, que va ser cessat pel ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

En aquest moviment de peces a la cúpula dels Mossos, López ha nomenat sotscap a la comissaria superior de Coordinació Territorial l'intendent Josep Lluís Rossell i ha situat el comissari Joan Figuera -fins ara responsable de l'àrea d'antiavalots- com a cap de la Sala Central de Comandament.

Al capdavant de la Comissaria General de Recursos Operatius, que gestiona els antiavalots, López ha situat el fins ara sotscap, Daniel Pérez, mentre que l'intendent Vicenç Gasulla ha estat nomenat nou cap de la Comissaria General de Mobilitat i l'inspector Andreu González, de la Divisió de Trànsit.

Els canvis acordats avui per López arriben la vigília que demà se celebri la primera reunió del Consell de la Policia -òrgan consultiu en matèria de seguretat a Catalunya- després de la destitució de Trapero, que està investigat per sedició a l'Audiència Nacional per la suposada passivitat dels Mossos d'Esquadra davant l'assetjament a la comitiva judicial que el 20 de setembre va registrar la conselleria d'Economia.

A la reunió de demà del Consell de Policia està previst en l'ordre del dia analitzar l'"excepcionalitat de la situació actual" i el paper dels Mossos d'Esquadra després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Després de l'aplicació de l'article 155, com a conseqüència de la votació de la declaració d'independència al Parlament, el Govern central va destituir tot el Govern català i, després de cessar el conseller d'Interior, el secretari general, el director dels Mossos i el major Trapero, va prendre el control de la policia catalana, a través del secretari tècnic del Ministeri d'Interior, Juan Antonio Puigserver.

Comentarios
Multimedia Diari