El cultiu «industrial» de droga dels Magentí, pista sobre el mòbil del crim de Susqueda

Els investigadors veuen possible que la parella fos assassinada per haver descobert alguna de les plantacions de marihuana al pantà

01 marzo 2018 10:01 | Actualizado a 01 marzo 2018 14:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra insisteixen que no tenen el més mínim dubte que Jordi Magentí Gamell va assassinar, el 24 d’agost al pantà de Susqueda, els joves Paula Mas Pruna i Marc Hernández López.

Fonts de la Divisió d’Investigació Criminal afirmen sense dubte que hi ha «càrrega provatòria» suficient per enviar Magentí a la presó. 

Després de tres dies detingut, el principal sospitós del doble crim ni s’ha ensorrat ni ha confessat. Els Mossos, a falta d’acarar l’ADN trobat al seu vehicle i a la roba, no tenen un indici irrefutable que el vinculi amb el doble homicidi després de 72 hores de rastrejar pam a pam els dos habitatges de l’acusat a Anglès i els horts de la seva família.

Magentí passarà avui a disposició del jutjat d’instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, després que els Mossos hagin esgotat el termini màxim de detenció.

El jutjat va deixar ahir en llibertat amb càrrecs Jordi Magentí García, fill del sospitós del doble crim. Magentí fill, de 26 anys i que es va negar a declarar, va quedar imputat per un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) després que es confisquessin a casa seva quantitats significatives de marihuana.

El fill del principal sospitós del crim queda lliure amb càrrecs, pel cultiu de ‘maria’

Els Mossos d’Esquadra no el van acusar formalment d’estar vinculat als assassinats de pantà. El fill de Magentí ja tenia antecedents pel cultiu de ‘maria’ a casa de la seva àvia a Anglès, on va viure un temps amb el seu pare i la seva segona esposa, després que el seu progenitor sortís de la presó per haver assassinat la seva exdona i mare de Jordi Magentí García.

Sense ocupació

La pista de la marihuana s’ha convertit en les últimes hores en l’eix central de la investigació dels Mossos d’Esquadra en la recerca d’un mòbil per al doble assassinat.

Responsables de l’operatiu van revelar que tan Magentí, que només cobra un subsidi per una incapacitat, i el seu fill, sense feina coneguda, vivien bàsicament del «cultiu industrial» i venda de la marihuana. Tots dos tenien cura de diverses plantacions clandestines a les riberes més inaccessibles de l’embassament de Susqueda.

El suposat assassí anava gairebé cada dia a controlar les plantacions, una de les quals es troba a la part oriental de l’embassament, molt a prop d’on van aparèixer els cossos dels dos joves.

Els Mossos investiguen si la parella, mentre buscava un lloc on poder acampar, van descobrir  una d’aquestes plantacions. Magentí els hauria matat per guardar el seu secret, tot i que a la comarca era conegut el seu ‘negoci familiar’. 

Les investigacions deixen clar, sigui com sigui, que, efectivament, Magentí, tant el dia del doble assassinat com en dies posteriors, es va moure pel pantà.

Comentarios
Multimedia Diari