El ferit per una bala de goma durant el referèndum podria no recuperar la vista

Una desena de persones acudeix al servei d'atenció legal impulsat per l'Ajuntament de Barcelona 
 

04 octubre 2017 10:55 | Actualizado a 02 noviembre 2017 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'home ferit per l'impacte d'una bala de goma durant una càrrega policial a l'escola Ramon Llull de Barcelona no perdrà l'ull després d'haver-lo sotmès a una intervenció de reconstrucció, i els metges estan pendents de si recuperarà la vista. 

L'home, de 38 anys, continua ingressat, ha explicat en declaracions als mitjans aquest dimecres la directora de litigis del centre Irídia per la Defensa dels Drets Humans, Anaïs Franquesa. 

Ha dit que la família ha expressat el seu agraïment per les mostres de suport rebudes i que demana intimitat, i ha recordat als ciutadans que tinguin informació o imatges i vulguin col·laborar que poden enviar-les al correu electrònic matis1oct@bcn.cat, engegat per l'Ajuntament aquest dilluns, en col·laboració amb el centre. 

La família ha expressat el seu agraïment per les mostres de suport rebudes i que demana intimitat

Preguntada per l'ús de bales de goma a Catalunya, ha recordat que el Parlament les va prohibir el 2014 --després del cas d'Ester Quintana-- perquè hi havia un consens generalitzat, cosa que no afecta directament la Policia Nacional, que sí es "va saltar aquest consens" contra les bales de goma i en va fer un ús intolerable contra la ciutadania, segons ella.

SERVEI GRATUÏT 
El servei gratuït d'atenció als ferits durant el referèndum per les càrregues policials es va engegar la tarda d'aquest dilluns, i fins aquest dimecres ha rebut entre deu i 15 peticions incloent trucades, correus electrònics i visites a l'Oficina per a la No Discriminació, situada al carrer del Rec i que ha ampliat el seu horari de les 10:00 a les 14:00 i de les 15:00 a les 20:00 hores. 

Franquesa ha dit que preveuen que la xifra vagi en augment, tenint en compte que aquest dimarts va haver-hi vaga general i l''Aturada de país', encara que ha assenyalat que els casos de violència institucional que es denuncien ronden el 10% del total, perquè sovint les víctimes "no denuncien per por de represàlies i pensant que no serveix". 

"Val la pena posar denúncia", ha garantit, i ha assenyalat que la prioritat en aquests moments és recopilar informació i imatges, per la qual cosa ha demanat a la ciutadania que en disposi que ho enviï al correu obert per l'actuació policial de l'1-O i que no elimini l'arxiu original.

FISCALIA 
Preguntada per l'actuació de la Fiscalia, ha dit que hauria d'investigar els possibles delictes de l'1-O perquè representa l'interès general, i ha asseverat: "La possible doble vara de mesurar de la Fiscalia és altament preocupant". 

Ha recordat que aquest és un servei específic impulsat per l'Ajuntament "per la gravetat dels fets" d'aquest diumenge, i que ofereix atenció psicosocial i legal gratuïta, amb assessorament sobre processos judicials als ciutadans que ho requereixin

Comentarios
Multimedia Diari