El fiscal entra al Palau de la Generalitat a recollir dades de Gordó

El fiscal i els agents de la Guàrdia Civil esperen a que el Govern català els faciliti la documentació requerida pel jutge que investiga l'exconseller Germà Gordó pel cas del 3%

20 julio 2017 11:00 | Actualizado a 20 julio 2017 11:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fiscal Anticorrupció José Grinda ha entrat cap a les 12.30 hores d'avui al Palau de la Generalitat, on agents de la Guàrdia Civil esperen a que el Govern català els faciliti la documentació requerida pel jutge que investiga l'exconseller Germà Gordó pel cas del 3%.

Segons ha pogut comprovar Efe, Grinda ha accedit al Palau de la Generalitat per la porta principal, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, cap a les 12.26 hores d'aquest migdia, procedent del Parlament, on havia acudit prèviament al costat de la Guàrdia Civil per accedir al correu electrònic corporatiu de Gordó a la cambra catalana.

Al Palau de la Generalitat, els agents de la Guàrdia Civil continuen des de les 10.45 hores en una sala d'espera situada al pati d'entrada a les dependències del Govern català a que el departament de Presidència els lliuri la informació requerida pel jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos.

En concret, el jutge ha requerit el llibre de visites i la relació de suport administratiu de Gordó en la seva etapa com a secretari del Govern, entre 2010 i 2012.

Segons han informat a Efe fonts de l'executiu català, el conseller de Presidència, Jordi Turull, ha donat l'ordre d'impedir l'accés a la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat, si bé s'ha compromès a lliurar la informació requerida, per la qual cosa els agents continuen a la sala d'espera, situada al costat  del pati d'accés a les dependències de la Generalitat.

El fiscal Grinda també ha acudit a primera hora del matí a les dependències de la conselleria de Justícia, on agents de paisà de la Guàrdia Civil han requerit al departament el registre d'entrades i l'agenda de Gordó durant la seva etapa al capdavant d'aquesta conselleria, entre 2013 i 2016. 

Comentarios
Multimedia Diari