Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El grup de líders internacionals The Elders demana diàleg i una resolució pacífica del conflicte català

L'entitat, fundada per Nelson Mandela, integra noms com Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Marti Ahtisaari, Gro Harlem Brundtland, Jimmy Carter o Desmond Tutu

 

ACN

Whatsapp
Kofi Annan és l'enviat especial a Síria de l'ONU i la Lliga Àrab. Foto: ACN

Kofi Annan és l'enviat especial a Síria de l'ONU i la Lliga Àrab. Foto: ACN

El grup de líders internacionals que formen The Elders –Els Majors en anglès- han demanat "diàleg" i una "resolució pacífica" del conflicte català. L'entitat -fundada per Nelson Mandela i de la qual formen part Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Marti Ahtisaari, Gro Harlem Brundtland, Jimmy Carter o Desmond Tutu-, ha mostrat la seva "profunda preocupació" davant la recent "confrontació violenta" a Catalunya i ha reclamat a "totes dues parts" a buscar una "pacífica resolució" del conflicte "a través del diàleg". En aquest sentit, han reclamat a les "dues parts" que deixin d'utilitzar llenguatge i accions "divisives" i "incendiàries". The Elders assegura haver "aplaudit" el "progrés" efectuat per l'Estat espanyol des de la transició democràtica l'any 1975 i creu que aquest "assoliment" no pot ser "posat en risc". "El potencial econòmic i les repercussions socials d'una prolongada crisi no han de ser subestimades", apunten en un comunicat.

"La crisi constitucional que està apareixent a Espanya demana consulta i no confrontació. Reclamo al govern espanyol i al govern regional de Catalunya que renovin el seu compromís de resoldre el conflicte a través del diàleg. Han de trobar una sortida pacífica a aquesta crisi", ha assegurat l'actual president del grup, l'exsecretari general de les nacions Unides, Kofi Annan.

Temas

Comentarios

Lea También