El president Torra desvetlla avui el seu pla per anar 'fins al final'

El president català assegura que el seu Executiu vol seguir avançant cap a una república catalana i aquest dilluns s'ha expressat així en una entrevista de Tv3: "Arribaré fins al final. El meu únic límit és el Parlament de Catalunya"

04 septiembre 2018 08:25 | Actualizado a 04 septiembre 2018 08:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Quim Torra, obrirà aquest dimarts a les 19 hores el curs polític amb la conferència 'El nostre moment' des del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), on exposarà la seva proposta sobre quin camí polític ha de transitar Catalunya en els propers mesos. 

Torra s'ha reservat els detalls del contingut de la seva exposició per a aquest mateix dimarts, però la setmana passada va oferir la línies mestres de la seva intervenció als membres del Govern, i també l'ha compartit amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i amb els presos sobiranistes. 

El president català assegura que el seu Executiu vol seguir avançant cap a una república catalana i aquest dilluns s'ha expressat així en una entrevista de Tv3: "Arribaré fins al final. El meu únic límit és el Parlament de Catalunya". 

Així, el president català es mostra disposat a seguir apostant per la independència, però avisa que solament donarà els passos en aquesta adreça si el Parlament l'hi avala i, per tant, si existeix un consens cap a on ha d'avançar entre la majoria que formen JxCat, ERC i la CUP. 

Segons l'esquema que proposa, la cambra catalana, que ha de celebrar un Debat de Política General el 2 d'octubre per orientar l'activitat del Govern, serà clau per determinar els seus passos: "És l'únic al que dec lleialtat i, per tant, sobre el tema obediència arribaré tan al final com el Parlament vulgui arribar".

 

'EL NOSTRE MOMENT' 
El títol de la conferència --'El nostre moment'-- al·ludeix veladamente al que el president ha vingut desenvolupant en els últims mesos: considera que en un futur proper hi haurà un altre 'momentum' en el qual el soberanisme podrà reactivar la república amb garanties d'èxit. 

En un acte a Barcelona el 25 de juny de passat, el president català ja va exposar que aposta perquè institucions i societat civil cerquen "crear un moment, una oportunitat" per tornar a impulsar la república i, aquesta vegada, sí fer-la efectiva. 

Una de la incògnites de la intervenció és si explicarà com pensa reaccionar el seu Govern davant el proper judici dels presos sobiranistes i, sobretot, si planteja alguna resposta davant eventuals sentències condemnatòries. 

La setmana passada va explicar que la idea de la conferència és, sobretot, "reprendre la iniciativa" per retornar al soberanisme un pla definit que aplicar després d'uns mesos en els quals no ho ha tingut per l'aplicació de l'article 155 i les dificultats per formar Govern.

JUNTA DE SEGURETAT 
La conferència de Torra es produirà dos dies abans d'un nou contacte entre la Generalitat i el Govern central: el dijous 6 de setembre està prevista una reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya. 

El president català també té pendent una reunió aquesta tardor amb el president del Govern, Pedro Sánchez, qui ja li ha ofert desencallar la situació de Catalunya amb un referèndum sobre autogovern, no sobre la independència.  

Comentarios
Multimedia Diari